23 mladih se je udeležilo strokovne ekskurzije v Rusijo, da bi razširili svoje znanje in iz prve roke videli, kako in kje se še danes urijo kozmonavti.

23 mladih se je udeležilo strokovne ekskurzije v Rusijo, da bi razširili svoje znanje in iz prve roke videli, kako in kje se še danes urijo kozmonavti

Z mladimi, ki so se udeležili “vesoljske ekskurzije” v Rusijo, smo se pogovarjali o vesolju, o človeškem raziskovanju širjav okoli nas, o kozmonavtiki in o njihovih izkušnjah in znanju, ki so si ga pridobili na strokovni ekskurziji. Kaj vse so doživeli v Zvezdnem mestu, ki je bilo nekoč najstrožje varovano tajno vojaško območje s centrom za usposabljanje kozmonavtov? Kaj so si ogledali v Moskvi? So si oblekli vesoljsko obleko, so se preizkusili na simulatorjih letenja, so videli, kako izgleda notranjost vesoljske postaje? Vse to in še več so z nami delili gosti: Neža Babič, Klavdija Šebjan, Žiga Pogačar, Luka Cuderman, Klas Korošec, Žiga Buda, Maj Leandro Klančnik Kunstelj in njihov vodnik, poznavalec kozmonavtike in publicist Vojko Kogej.

Če želite tudi videti, o čem so mladi govorili (centrufuga, modeli letal …), si oglejte galerijo.

Špela Šebenik