Krajčič je odstopno izjavo predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu poslal že včeraj

Odstopil je prvi poslanec v tem mandatu. To je Darij Krajčič iz stranke LMŠ. Kot je sam pojasnil, s tem prevzema odgovornost za dogodek izpred dveh dni, ko je iz trgovine odšel s sendvičem, ne da bi ga plačal. Za to dejanje se je sicer opravičil, ga obžaluje, pozneje je sendvič tudi plačal. Pojasnil pa je, da pravzaprav ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment.

Krajčič naj bi se za odstop s funkcije poslanca odločil sam, v to naj ga ne bi prisilila stranka LMŠ. Je pa vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič dejal, da nihče ni dvomil, da bo Krajčič odstopil, saj je šlo za nedopustno dejanje, zaradi katerega je bil odstop tudi edina možnost.

Ker je bil poslanec več kot pol leta, ne bodo potrebne nadomestne volitve, ampak bo mandat poslanca najprej ponujen Niku Prebilu v volilni enoti s sedežem v Celju, iz katere je bil Krajčič izvoljen. Zakaj se takšne zadeve dogajajo in o politični kulturi v Sloveniji, se je Jolanda Lebar pogovarjala z doktorjem Mirom Hačkom s fakultete za družbene vede.

Jolanda Lebar