Ob novem letu nas zajame občutek minevanja, ampak v nočnem programu se bo voditeljica Mojca potrudila, da nam bo zabavno in prijetno. Ni treba, da imamo kakšno težko temo, dovolj je, da se družimo.

Mojca Blažej Cirej v pogovoru z nočnimi poslušalci

Valentina je bila – kot že velikokrat doslej – prva, vendar umirjena: stenic v njeni Lipi ni več.

Vladimir iz Nove Gorice je od prometne nesreče zaradi epileptičnega napada na vozičku in v domu starejših občanov. Povedal je prikupno šalo. Ko smo se še bali meje in ko smo še morali tihotapiti stvari, če nismo želeli, da nam jih carinijo, je ženska želela čez mejo v Gorici prinesti depilator. Bilo jo je strah. Pa zagleda duhovnika in ga zaprosi, če bi ga skril pod kuto. Nerad, ampak ženska se mu je smilila, pa se je odločil, da ji bo pomagal. In carinik ga ustavi in vpraša, če ima kaj za prijavit. Duhovnik pa pogumno: »Zgoraj nimam nič posebnega, spodaj pa imam strojček za ženske, ki pa še ni bil uporabljen.« Carinik se je zasmejal in ga spustil naprej, možak se je lepo znašel in niti zlagal se ni.

Olga iz Mozirja, 84 let, je ponosna na svoj kraj, predvsem na pomembne ženske, ki so tu doma – tudi na generalico. Pred 6. leti je po osmih letih njegove demence pokopala moža. Čaka na sprejem v dom, a se ji še ne mudi, za zdaj še ni nujno.

Marjana z Gorenjske je že 20 let slepa. Živi s sinom, zanj je pri njegovih 70. letih že obupala, da bo pripeljal katero domov. Ona jih ima pa 90.

Rozika iz Sevnice ob Muri živi blizu Šentilja. Prav ta dan praznuje 64. rojstni dan. Zaradi psihičnih težav – bipolarne motnje – je že 15 let upokojena. Večkrat je bila tudi v bolnišnici. Doma ima moža in hčerko, pa muco in psičko. Slišati je zelo prijetna ženska.

Majda iz Kranja je povedala, da je bilo to leto zanjo zdravstveno prav hudo. Eno leto mineva, kar ji je umrl partner: mož je padel s kolesa tako hudo, da je po enem tednu zaradi notranjih krvavitev umrl, star 73 let.

Saša iz Maribora je pravkar spekla makovo potico. Stara je 36 let, na vozičku in ima 5 otrok. No, ena hči je iz moževega prejšnjega zakona. Pred 20. leti jo je na poti v šolo na prehodu za pešce zbil avto, zato je na vozičku. Tudi otroke je donosila na vozičku, najmlajša ima dve leti. Pogumna ženska.

Mojca Blažej Cirej