Svet romske skupnosti ugotavlja, da je ne glede na poročila o doseženih napredkih na področju urejanja bivalnih razmer Romov, narejenega zelo malo. Tudi v ta namen je pripravil okroglo mizo na to temo. S predsednikom Sveta romske skupnosti, smo govorili tudi o tem kakšna je vloga Sveta pri urejanju teh vprašanj.

Pred nami so redne volitve v občinske svete in volitve županov, volilni upravičenci romske narodne skupnosti pa bodo v 20-ih z zakonom določenih občinah, volili predstavnike romske skupnosti v občinskih svetih. Roki za volilna opravila so začeli teči 3. septembra, kandidati za romske svetnike pa lahko kandidature vložijo le še do četrtka, 18.10.2018 do 19h.

Preverili smo koliko sredstev je na razpolago v letošnjem razpisu za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti in kakšne posebnosti in novosti čakajo prijavitelje.

Ob 16. krajevnem prazniku romskega naselja Pušča so prostovoljni gasilci tega naselja prevzeli novo gasilsko vozilo, romsko naselje Rastika iz Vadarcev na Goričkem pa se lahko pohvali s posebnim priznanjem  – priznanjem za najbolje urejeno romsko naselje v občini Puconci.

 

 

 

Enisa Brizani