Kmečki sirarji na 1. Festivalu slovenskih sirov pokazali vrhunsko kakovost in pestro paleto kmečkih sirov narejenih iz surovega, nehomogeniziranega mleka

V oddaji Za naše kmetovalce se z uspešnimi sirarji pogovarjamo o razvoju kmečkega sirarstva v zadnjih 20 ih letih odkar deluje Združenje kmečkih sirarjev. Prvi Festival slovenskih sirov,  2. oktobra  na Brdu pri Kranju je krona njihovega dela. Njihova želja je, da bi odlične sire prodajali v turizmu preko kulinarične ponudbe. Rejci drobnice pa prav tako prvič letos, 6.oktobra, organizirajo Dan odprtih vrat  rejcev drobnice. Pogovarjamo se z rejcem iz Horjula, ki želi na tak način ljudem približali stik s pridelavo hrane. Govorimo tudi o obilni letini jabolk in njihovi predelavi  na kmetijah ter o spodbujanju samooskrbe, urejanju vrtov po načelih perma kulture in iskanju inovativnih tehnologij za predelavo konoplje v nit in platno.

Jernejka Drolec