Mirjana Küzma, doktorica kemije, pravi, da v Aziji pogreša domače prekmurske ravnice in da z leti vedno raje prihaja na obisk v domovino.

Prek radijskih valov smo se tokrat odpravili v Azijo. Tja je pot pred dobrim desetletjem odpeljala tudi Prekmurko Mirjano Küzma, doktorico kemije, ki je najprej živela in delala v Singapurju, zdaj pa si  že skoraj tri leta nabira izkušnje in se srečuje z novimi delovnimi izzivi v Hong Kongu.

Tudi v Nemčiji se šolsko leto počasi izteka in tudi v slovenski dopolnilni šoli v Berlinu se učenci že počasi ozirajo k počitnicam. Letošnje šolsko leto v okviru  slovenskega dopolnilnega pouka v nemški prestolnici je bilo zelo pestro  in o tem, kaj ga je zaznamovalo pa tudi o pričakovanju zaključka šole, smo se pogovarjali z učiteljico slovenskega jezika in kulture v Berlinu Magdaleno Novak.

Pred mikrofon pa smo povabili tudi mladega zdravnika Federica Potočnika, rojenega v Argentini, ki se je pred nekaj leti z družino z Južne poloble preselil v Slovenijo,  v Ljubljani doštudiral medicino  in sedaj opravlja  delo infektologa v Celju.

Prvi