Ko včasih iz službe pridem domov, bi najraje koga ubila. In to v resnici, ne le na papirju

»Ko včasih iz službe pridem domov, bi najraje koga ubila. In to v resnici, ne le na papirju,« bolj za šalo kot zares pravi novinarka Mojca Širok. Čeprav jo poznamo kot televizijsko voditeljico in dolgoletno dopisnico iz Rima, pa se nam tokrat predstavlja v povsem novi, drugačni luči. Na knjižnih policah je namreč njena prva kriminalka – politični triler z naslovom Pogodba. Roman nas popelje v vrtinec naročenih umorov, izsiljevanja, korupcije in mafijskega delovanja; resnični dogodki in ozadja se prepletajo s fikcijo. »Ne da mi ne dajo spati, to so teme, ki me zanimajo in se tičejo prav vsakega izmed nas,« 

Ko se je Mojca Širok na nek meglen dan mimo bogataških hiš z motorjem vračala domov, se ji je pred očmi izrisal umor. Še isti večer je napisala prvo poglavje v tem trenutku najbolj vroče slovenske kriminalke, že nagrajene z modro ptico.

Novinarka, urednica in publicistka Mojca Širok je kot televizijska in radijska dopisnica iz Rima več let spremljala zgodbe italijanskega kriminalnega podzemlja in poročala o strupeni spregi med mafijo, politiko, organi pregona ter mediji.

Iztok Konc