Petkovo neurje s točo, ki je prizadelo Belo krajino, je poškodovalo objekte, avtomobile, njive in vrtove tudi v romskih naseljih. Prebivalci naselij Kanižarica in Lokve v Črnomlju, se sprašujejo kako in kdaj bodo sanirali nastalo škodo?

Obiskali smo razpravo Urada za narodnosti s poudarkom na vlogi izobraževanja in opolnomočenju romskih otrok in mladih pri kasnejšem življenju in polni vključitvi v družbo.

Posvet na temo vključevanja otrok migrantov in Romov v izobraževanje je pripravila tudi mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije. Zakonodaja, strategije, program ukrepov za Rome ter številni projekti se v praksi močno razlikujejo od dela na terenu, izpostavlja romska pomočnica centra šolskih in obšolskih dejavnosti Murska Sobota, Damijana Pestner.

Romski akademski klub obeležuje deset letnico delovanja. Izzive, načrte in želje za delo v prihodnje bo predstavil novi predsednik Marcel Baranja, začetkov delovanja društva, ki povezuje študente Rome in spodbuja izobraževanje, pa se bomo spomnili z njegovo prvo predsednico Samanto Baranja.


Enisa Brizani