V povesti Aleš iz Razora je Ivan Cankar pisal o Vrhniki in njeni okolici na zelo oseben način. Gre za portret ljudi, ki so živeli v tistem času. Cankar jih je poznal in jih v tem delu zelo avtentično opisal. Lik Aleša, navzven pobožnjakarja, v resnici pa razuzdanca in grešnika, razkrije dvojno moralo, o kateri je Cankar v svojih delih pogosto pisal.

V tretji rubriki Skodelica Cankarja je dva citata iz dela Aleš iz Razora izbrala literarna komparativistka Nives Kovač:

“Vrhnika, prečuden kraj!”

“Kaj pa bi hotel od mene, krščanskega siromaka?”

Izbiramo in glasujemo za najljubši citat iz Cankarjevega dela Aleš iz Razora

V povesti Aleš iz Razora je Ivan Cankar pisal o Vrhniki in njeni okolici na zelo oseben način. Gre za portret ljudi, ki so živeli v tistem času. Cankar jih je poznal in jih v tem delu zelo avtentično opisal. Lik Aleša, navzven pobožnjakarja, v resnici pa razuzdanca in grešnika, razkrije dvojno moralo, o kateri je Cankar v svojih delih pogosto pisal.

V tretji rubriki Skodelica Cankarja je dva citata iz dela Aleš iz Razora izbrala literarna komparativistka Nives Kovač:

“Vrhnika, prečuden kraj!”

“Kaj pa bi hotel od mene, krščanskega siromaka?”

Kateri pa je vam najljubši? Pokličite in glasujte v rubriki Skodelica Cankarja v sredo ob 12.30 v živo na programu ali glasujte na facebook strani Prvega.

Znani so rezultati glasovanja dveh citatov iz povesti Aleš iz Razora, ki jih je izbrala literarna komparativistka Nives Kovač. Tako po telefonskem glasovanju v živo kot po glasovanju na facebooku, vam je bil bližji citat, ki govori o Cankarjevem rojstnem kraju.

Marko Rozman