V letošnjem šolskem letu na Osnovni šoli Cvetka Golarja že peto leto zapored poteka projekt Cvetko ima talent. Gre za zabavno prireditev, na kateri se predstavijo učenci šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To je petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali karkoli drugega. V mesecu aprilu se najboljši iz avdicije Cvetko ima talent predstavljajo v polfinalu, 25. aprila pa se bo odvil veliki finale v Športni dvorani Trata. Projekt je postal tudi nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da ga predstavili tudi drugim šolam in vsem zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku se bodo predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki ga bodo šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti. Več voditeljica Tadeja Bizilj in njeni mladi gosti.

Mladi novinarji iz Škofje Loke predstavljajo svoje talente

V letošnjem šolskem letu na Osnovni šoli Cvetka Golarja že peto leto zapored poteka projekt Cvetko ima talent. Gre za zabavno prireditev, na kateri se predstavijo učenci šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To je petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali karkoli drugega.

Mladi novinarji so si za temo oddaje izbrali talente – želeli so ugotoviti, kako o šovih talentov razmišljajo sogovorniki, kaj jim je všeč in kaj ne. Najprej so povprašali o tem najmlajše.

“Meni so vsi nastopajoči talenti všeč, ker so zelo pogumni. Mene bi bilo preveč sram tako nastopati.”

Na naših in tujih televizijskih postajah že nekaj let kraljujejo različni šovi, v kateri se predstavijo mladi in stari talenti. Kakšne se jim zdijo pozitivne pa tudi negativne plati tovrstnih oddaj, so povedali tudi mimoidoči iz Škofje Loke.

“Na šovih mi je všeč to, ker vidim, da mladi počnejo različne stvari in da jih veliko zanima, da veliko truda vložijo v to in počnejo nekaj z veselje. S tem se pokaže, da je prihodnost tudi v mladih.”

V mesecu aprilu se najboljši iz avdicije Cvetko ima talent predstavljajo v polfinalu, 25. aprila pa se bo odvil veliki finale v Športni dvorani Trata. Projekt je postal tudi nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da ga predstavili tudi drugim šolam in vsem zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku se bodo predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki ga bodo šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

Mladi Škofjeločani so pred mikrofon povabili tudi človeka, ki ima velik športni talent. To je Sašo Bertoncelj, ki je v gimnastiki znan kot mojster konja z ročaji. S športno gimnastiko se ukvarja že od svojega sedmega leta. Med njegove največje uspehe je vpisal dve medalji z evropskih prvenstev. V letu 2007 je postal univerzitetni prvak na konju z ročaji. Na sredozemskih igrah je leta 2013 postal sredozemski prvak. V letih 2012 in 2013 je bil skupni zmagovalec lestvice svetovnega pokala na konju z ročaji. Zabeležil je 24 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala, od tega osem zmag. Januarja letos je Mednarodna gimnastična zveza po Sašu Bertonclju poimenovala telovadno vajo prvina bertoncelj. Tako je postal še četrti slovenski telovadec, ki se je vpisal v gimnastično zgodovino s po njem imenovano prvino.

“Za uspeh moraš imeti talent – talent za trdo delo.”

Tadeja Bizilj