93 mladih je danes prejelo zlato priznanje mednarodnega programa Mepi. To je svetovno priznan mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom starosti omogoča, da odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Program je leta 1956 ustanovil vojvoda Edinburški, danes pa vključuje že več kot devet milijonov mladih iz 130 držav. K nam je prodrl leta 1997, danes pa se mu pridružuje že več kot 65 osnovnih in srednjih šol ter nevladnih organizacij.

Mladi razvijajo empatijo, sočutje in strpnost. Ne tekmujejo z drugimi, ampak sami s seboj

93 mladih bo danes prejelo zlato priznanje mednarodnega programa MEPI. To je svetovno priznan mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom starosti omogoča, da odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Program je leta 1956 ustanovil vojvoda Edinburški, mož britanske kraljice Elizabete II., danes pa vključuje že več kot devet milijonov mladih iz 130 držav. V Slovenijo je prodrl leta 1997, danes mu je pridruženih že več kot 65 osnovnih in srednjih šol ter nevladnih organizacij po državi.

Letošnji prejemniki zlatega priznanja so z Gimnazije Kranj, Šolskega centra Kranj, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, Gimnazije Jesenice, Gimnazije Škofja Loka, Srednje zdravstvene šole Celje, Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj ter Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana.

Zlato priznanje Mepi je za zdaj najbolj cenjeno in priznano v Veliki Britaniji. Pri nas ga delodajalci še ne razumejo kot posebnega dokazila za veščine, ki jih mladi pridobijo s tem programom.

Gašper Stojc, eden od letošnjih prejemnikov zlatega priznanja, sicer absolvent etnologije in kulturne antropologije, je za svoj cilj izbral zanimiv izziv. Odprave je prehodil bos.

 

Jana Bajželj