Naši gostje bodo mladi, ki so se poleti udeležili olimpijad znanja. Vsako leto se namreč ekipe dijakov iz številnih držav pomerijo v zahtevnem znanju iz določenih predmetov, vsako leto pa te olimpijade potekajo v različnih državah … Kakšno znanje je treba imeti, da prideš v državno ekipo, kakšne naloge se rešuje, kako potekajo olimpijade in kakšen izziv sploh še predstavlja šolski nivo znanja? Kako so se imeli v Veliki Britaniji in na Tajskem bomo izvedeli od treh udeležencev kemijske in biološke olimpijade znanja.

Gostje oddaje bodo mladi, ki so se poleti udeležili olimpijad znanja. Vsako leto se namreč ekipe dijakov iz številnih držav pomerijo v zahtevnem znanju iz določenih predmetov, vsako leto pa te olimpijade potekajo v različnih državah … Kakšno znanje je treba imeti, da prideš v državno ekipo, kakšne naloge se rešuje, kako potekajo olimpijade in kakšen izziv sploh še predstavlja šolski nivo znanja? In zakaj se najboljši kemik v Sloveniji boji, ali bo sprejet na kemijsko fakulteto ali ne?

Z nami bodo: Lucija Bogataj z Gimnazije Škofja Loka (bronasta medalja) in Maša Smajila s 1. Gimnazije v Celju (pohvala za dosežek), ki sta se udeležili 28. mednarodne biološke olimpijade v Coventryju v Veliki Britaniji (270 tekmovalcev iz 68 držav). In Vid Kermelj z Gimnazije Škofja Loka, ki je tekmoval na 49. mednarodni kemijski olimpijadi na Tajskem, domov pa prinesel srebrno medaljo.

Špela Šebenik