Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi ribe uživali enkrat do dvakrat tedensko. Kot ugotavljajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, se Slovenci tega ne držimo, saj to z beljakovinami, nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitamini in minerali bogato živilo uživamo precej redkeje. Za okusne recepte, zaradi katerih se bodo ribe in morski sadeži morda pogosteje znašli na našem krožniku, bomo poskrbeli v ponedeljkovem Svetovalnem servisu. Na vaša vprašanja o pripravi rib in morski sadežev bo odgovarjal kuharski mojster Jakob Polajžer. Vabljeni k sodelovanju prek elektronske pošte radioprvi@rtvslo.si ali med oddajo prek telefonske številke 01/475-22-22. Pripravlja Andreja Gradišar.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi ribe uživali enkrat do dvakrat tedensko. Kot ugotavljajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, se Slovenci tega ne držimo, saj to z beljakovinami, nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitamini in minerali bogato živilo uživamo precej redkeje. Za okusne recepte, zaradi katerih se bodo ribe in morski sadeži morda pogosteje znašli na našem krožniku, bomo poskrbeli v ponedeljkovem Svetovalnem servisu. Na vaša vprašanja bo odgovarjal kuharski mojster Jakob Polajžer. Vabljeni k sodelovanju prek elektronske pošte radioprvi@rtvslo.si ali med oddajo prek telefonske številke 01/475-22-22.

Andreja Gradišar