Bojan Leskovec - Novinar

Bojan Leskovec

Strunjanski kaki

Kaki ali zlato jabolko – sadež bogov iz vzhodne Azije je tradicionalno prisoten na Kitajskem, v Koreji in na Japonskem, kjer beseda kaki pomeni sadež. […]

Simon Popek

Programski direktor Liffa o filmih, ki jih ne morete videti drugod

Vinska klet Ptuj

V najstarejši vinski kleti pri nas hranijo tudi najstarejše slovensko vino Zlata trta iz leta 1917

Priprava domačega kisa

Kis je nepogrešljiva sestavina v vseh kuhinjah. Če imate doma pridelana jabolka, ste že na pol poti do odličnega domačega jabolčnega kisa? Kako ga pripravimo, […]

Novi razpisi Eko sklada

Eko sklad je te dni objavil javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih […]

Volitve predsednika Republike Slovenije

Ustava Republike Slovenije določa, da se predsednik republike voli na neposrednih, splošnih in tajnih volitvah. 22. oktobra bo prvi krog predsedniških volitev. Kje in kako […]

Kisanje zelja

Kislo zelje je zelo zdravo živilo, ki ga uvrščamo predvsem na jesenske in zimske jedilnike. Kakšen je pravilen postopek kisanja zelja in repe, katere sorte […]

Milena Miklavčič o intimnih dejanjih spolnosti naših prednikov

Noč ima svojo moč in takrat lahko tudi pogovor o »tistih rečeh« steče brez »ovinkastega besedja«. Kako so se imeli radi naši predniki? Kakšno je […]

O referendumu in predsedniških volitvah

V mesecu dni bosta dve volilni nedelji: 24. septembra bo referendum o zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom, 22. oktobra bodo volitve […]

Po gobe

Stari Egipčani so verovali, da so gobe “rastline nesmrtnosti”, stari Rimljani so jih Imenovali  “hrana bogov”.  Rekreacija, spoznavanje narave, kulinarični užitki – vse to je […]