Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Kako varna je hrana, ki nam jo dostavijo na dom?

Pod drobnogledom inšpekcije tudi ponudniki prevoza hrane
Untitled 2

Metoda zdravega krožnika, 2. del

Kakšni naj bi bili posamezne porcije in razmerja med skupinami živil?
Untitled

Metoda zdravega krožnika, 1. del

Oblikovanje razmerja živil in določitev velikosti porcij je pomembna veščina
nature-3287629_1920

Minerali, ki jih (še) ne uvrščamo med esencialne

Vloga stroncija, niklja, bora in silicija v človeškem telesu še ni dovolj raziskana oziroma dokazana
bread-3103720_1920

Največ kloridov ima hrana z dodano kuhinjsko soljo

Kloridni ioni so nujni za vzdrževanje številnih fizioloških funkcij telesa

Mineral, ki ga že desetletja dodajamo kuhinjski soli

Jod ima ključno vlogo pri nastajanju ščitniških hormonov in pri delovanju ščitnice
dried-apricots-3338358_1920

"Mnenja o esencialnosti kroma so zelo deljena"

Tokrat o relativno skromno raziskanem mineralu
food-1351287_1920

Za molibden so sprejete tri zdravstvene trditve

Mineral, ki je v nadzemnih delih stročnic, žitih ter svinjskih in govejih jetrcih
brazil-nuts-5252364_1920

Selena potrebujemo zelo malo

Prvi klinični znaki pomanjkanja so bele lise na nohtih in tanjšanje las
power-1348503_1920

Od morskih sadežev in jeter do žitaric in pitne vode - baker najdemo povsod

Bakrovi ioni so udeleženi praktično v vseh biokemijskih procesih