Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Uživamo bistveno preveč visoko koncentriranih živil

16. oktober je svetovni dan hrane
salmon-1238248_1920

Tehnika “Sous- vide” za popolni kuharski dan

Kuhanje pri nizkih temperaturah so poznali že v 18. stoletju.
milk-2474993_640

Je mleko res samo za teličke?

Mleko in mlečni izdelki veljajo v večini primerov za zdravo živilo. Študije kažejo, da izboljšujejo naše zdravje in ne vplivajo škodljivo na zdravega posameznika
black-background-1854126_1920

Jedilno in vinsko grozdje

Na policah trgovin je največ uvoženega jedilnega grozdja
abdominal-pain-2821941_640 (1)

Z dieto FODMAP nad sindrom razdražljivega črevesja

Dieta z nizko vsebnostjo FODMAP se pri 75 odstotkih ljudi s SRČ po 4–6 tednih izkaže za uspešno

Konoplja v prehrani

Živil ali prehranskih dodatkov iz konoplje ne naročajte prek interneta, njihova regulacija je lahko vprašljiva
sheme-kakovosti-tripy

Ali razlikujete med znaki kakovosti na embalaži živil?

Uradni nadzor nad shemami kakovosti izvaja Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
eat-1352880_640

So nadomestki mesa res dobra alternativa mesu?

Za vsakih 50 g zaužitih mesnih izdelkov na dan se tveganje za obolevnostjo za rakom poveča za skoraj 20 %
spaghetti-2208374_640

Katere špagete izbrati?

Poleg kakovosti in varnosti živila k pravemu rezultatu prispeva tudi pravilno kuhanje špagetov
5734635735_c276ca8a26_z

Led je pri nas v veliki večini mikrobiološko ustrezen

Mikrobiološka ustreznost ledu je odvisna od kakovosti pitne vode, od higiene okolja, v katerem led nastaja, in od rokovanja z ledom pred zaužitjem