Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

“Razrez kravice” in imena govejih kosov mesa

Prva in osnovna je razdelitev na trše in mehkejše kose govedine, na kateri strani te ločnice se znajde določen kos pa je odvisno od tega, koliko dela je morala opravljati posamezna mišica.
dried-fruit-1665744_640

Suho sadje

Da bo suho sadje lažje prebavljivo, ga je modro namočiti v vodo
food-3270461_1920

“Krožnik za kosilo naj ima premer 23 cm, na njem pa naj bo vsaj ena tretjina zelenjave”

Recept za zdravo in uravnoteženo prehrano je dokaj preprost
bread-1510298_640 (1)

Izberimo polnozrnato!

Kruh iz polnozrnate moke občasno uživa 27 % prebivalcev, kar 31 % pa ga sploh ne uživa
cuisine-2248567_1920

Pol minute za vsak grižljaj?

Preveliki kosi hrane, ki jih prehitro pogoltnemo, so dodatno breme za želodec in črevesje

Hrana, kuhana v mikrovalovni pečici, je varna

Uporabniki mikrovalovne pečice morajo pozorno prebrati in upoštevati navodila proizvajalca
currywurst-1022322_640

Kaj izbrati za kosilo v menzi?

Svetovna zdravstvena organizacija poroča, da lahko ustrezna prehrana produktivnost na delovnem mestu poveča za kar 20 %.
salt-2219203_1920

Ščitnica brez joda ne deluje

Za zadostno preskrbo z jodom je poskrbel javnozdravstveni ukrep v 50. letih
cook-2364182_1920

Uživamo bistveno preveč visoko koncentriranih živil

16. oktober je svetovni dan hrane
salmon-1238248_1920

Tehnika “Sous- vide” za popolni kuharski dan

Kuhanje pri nizkih temperaturah so poznali že v 18. stoletju.