Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Od predjedi do sladice – večstranska raba bučnega olja

Olje zelenkasto črne barve in oreščkastega okusa vsebuje omega-6 maščobne kilsine, vitmin E, magnezij, fitosterol ...
soup-1256023_1920

“Babi naredi najboljšo”

Z govejo juho je povezanih kar nekaj dilem
honey-1006972_1920

Ekološki med ni nujno najboljša izbira

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so pod drobnogled vzeli 11 različnih vzorcev medu
eating-1495368_1920

Od francoske solate do razreza govedine

Pregled leta 2019
friends-581753_1920

Za praznično obloženo mizo se – resnici na ljubo – ne sprašujemo o kalorijah

Decembra je hrana navadno bogatejša z nasičenimi maščobami, sladkorjem in soljo

Pot iz trgovine do doma naj bo čim krajša, tam pa si vzemimo čas za pripravo

O izbiri, shranjevanju ter pravilni pripravi in pečenju mesa z univerzitetno diplomirano inženirko živilske tehnologije Petro Mole
Stipanic_BC_2019junij_300dpi_svetla-1-scaled

“Razrez kravice” in imena govejih kosov mesa

Prva in osnovna je razdelitev na trše in mehkejše kose govedine, na kateri strani te ločnice se znajde določen kos pa je odvisno od tega, koliko dela je morala opravljati posamezna mišica.
dried-fruit-1665744_640

Suho sadje

Da bo suho sadje lažje prebavljivo, ga je modro namočiti v vodo
food-3270461_1920

“Krožnik za kosilo naj ima premer 23 cm, na njem pa naj bo vsaj ena tretjina zelenjave”

Recept za zdravo in uravnoteženo prehrano je dokaj preprost
bread-1510298_640 (1)

Izberimo polnozrnato!

Kruh iz polnozrnate moke občasno uživa 27 % prebivalcev, kar 31 % pa ga sploh ne uživa