Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Suho sadje

Da bo suho sadje lažje prebavljivo, ga je modro namočiti v vodo
food-3270461_1920

“Krožnik za kosilo naj ima premer 23 cm, na njem pa naj bo vsaj ena tretjina zelenjave”

Recept za zdravo in uravnoteženo prehrano je dokaj preprost
bread-1510298_640 (1)

Izberimo polnozrnato!

Kruh iz polnozrnate moke občasno uživa 27 % prebivalcev, kar 31 % pa ga sploh ne uživa
cuisine-2248567_1920

Pol minute za vsak grižljaj?

Preveliki kosi hrane, ki jih prehitro pogoltnemo, so dodatno breme za želodec in črevesje
microwave-29056_640

Hrana, kuhana v mikrovalovni pečici, je varna

Uporabniki mikrovalovne pečice morajo pozorno prebrati in upoštevati navodila proizvajalca

Kaj izbrati za kosilo v menzi?

Svetovna zdravstvena organizacija poroča, da lahko ustrezna prehrana produktivnost na delovnem mestu poveča za kar 20 %.
salt-2219203_1920

Ščitnica brez joda ne deluje

Za zadostno preskrbo z jodom je poskrbel javnozdravstveni ukrep v 50. letih
cook-2364182_1920

Uživamo bistveno preveč visoko koncentriranih živil

16. oktober je svetovni dan hrane
salmon-1238248_1920

Tehnika “Sous- vide” za popolni kuharski dan

Kuhanje pri nizkih temperaturah so poznali že v 18. stoletju.
milk-2474993_640

Je mleko res samo za teličke?

Mleko in mlečni izdelki veljajo v večini primerov za zdravo živilo. Študije kažejo, da izboljšujejo naše zdravje in ne vplivajo škodljivo na zdravega posameznika