Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Tehnika “Sous- vide” za popolni kuharski dan

Kuhanje pri nizkih temperaturah so poznali že v 18. stoletju.
milk-2474993_640

Je mleko res samo za teličke?

Mleko in mlečni izdelki veljajo v večini primerov za zdravo živilo. Študije kažejo, da izboljšujejo naše zdravje in ne vplivajo škodljivo na zdravega posameznika
black-background-1854126_1920

Jedilno in vinsko grozdje

Na policah trgovin je največ uvoženega jedilnega grozdja
abdominal-pain-2821941_640 (1)

Z dieto FODMAP nad sindrom razdražljivega črevesja

Dieta z nizko vsebnostjo FODMAP se pri 75 odstotkih ljudi s SRČ po 4–6 tednih izkaže za uspešno
hemp-plant-3661210_640

Konoplja v prehrani

Živil ali prehranskih dodatkov iz konoplje ne naročajte prek interneta, njihova regulacija je lahko vprašljiva

Ali razlikujete med znaki kakovosti na embalaži živil?

Uradni nadzor nad shemami kakovosti izvaja Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
eat-1352880_640

So nadomestki mesa res dobra alternativa mesu?

Za vsakih 50 g zaužitih mesnih izdelkov na dan se tveganje za obolevnostjo za rakom poveča za skoraj 20 %
spaghetti-2208374_640

Katere špagete izbrati?

Poleg kakovosti in varnosti živila k pravemu rezultatu prispeva tudi pravilno kuhanje špagetov
5734635735_c276ca8a26_z

Led je pri nas v veliki večini mikrobiološko ustrezen

Mikrobiološka ustreznost ledu je odvisna od kakovosti pitne vode, od higiene okolja, v katerem led nastaja, in od rokovanja z ledom pred zaužitjem
aplikacijaps

Med državami znatne razlike v hranilni sestavi predpakiranih živil

Brezalkoholne pijače, prigrizki in mesni izdelki so v Sloveniji po prehranski sestavi znatno slabši od mednarodnega povprečja