Slovenska zemlja v pesmi in besedi

Radijska oddaja že več kot štiri desetletja predstavlja ljudsko kulturo slovenskega etničnega ozemlja. Poslušalce povezuje z živim izročilom ter duhovno kulturo Slovencev nekoč in danes. Opazuje, prepoznava in predstavlja tista kulturna dogajanja, ki odražajo slovensko glasbeno narodopisno dediščino. Terenski posnetki pa bogatijo arhiv slovenske ljudske glasbe in prispevajo k trajnemu ohranjanju samobitnega izročila. Za oddajo, terenska snemanja in arhiv skrbi urednica mag. Simona Moličnik.

Ne damo naše Micike

Velik del nesnovne kulturne dediščine predstavlja glasba, ki pa je med oblikovalci evropskih programov in smernic morda prevečkrat pozabljena.

Slovenska ljudska balada

V evropskem in slovenskem znanstvenem prostoru je že dolgo jasno, da je balada ena najbolj bogatih in ohranjenih kulturnih stvaritev

Brina Trio na 39. euroradio folk festivalu

Koncert je izzvenel z občutljivostjo do glasbene lepote in s strastno močjo izraza

Maroltovci Pri kolovratu

Mladosten, iskren in očarljiv glasbeni večer

Nikrmana 2

Staroverska prasila Nikrmana in z njo povezana obredja so bila v vsebinskem jedru štirih koreografij različnih avtorjev.

Nikrmana 1

Celovečerna folklorna predstava je ena od kompleksnih zvrsti glasbeno-scenske umetnosti.

Odsev prihodnosti

Vračanje k dediščini in rokodelstvu pomeni ponovno vzpostavljanje razmerja med naravnim in kulturnim okoljem

Brez pašaporta

Večplastna ljudska kultura Istranov nazorno priča, da so državne meje nasilne

Znamenja dela na zgodovinski poti Slovencev

Iskren, čist, neobdelan, arhaičen izraz preteklih glasbenih praks, ki so spodbujale petje ob kresu ali pa so metrično utripale ob delu.

Sorarmonica

Leta 2015 so med drugim sodelovali na Baltic - Nordic open v Pärnuju v Estoniji in usvojili Grand Prix ter denarno nagrado estonskega Ministrstva za kulturo.