nedelja
17:20

Sledi časa

Zgodovina je seštevek mnogih življenjskih zmag, porazov in odločitev. Oddaja se loteva tudi velikih zgodovinskih zgodb, njena prednost pa je v tem, da jih lahko prikaže skozi majhne dogodke.

Pristati v Piranskem zalivu

Redna letalska linija je sredi dvajsetih let prejšnjega stoletja Portorož povezovala s svetom

Uboštevni redovi

Uboštveni redovi so pokazali, da je mogoče ideal uboštva zaživeti tudi znotraj srednjeveške Cerkve, čeprav je bila ta takrat na vrhuncu svoje politične moči in bogastva.

Ko so muzejski predmeti v dobrih rokah

Oddelek za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije praznuje 60 let, a skrb za materialno dediščino je seveda še starejša

Jadralna šola Bloke

Bloke že od nekdaj slovijo kot zibelka slovenskega smučanja, malo manj pa je znano, da bi jih lahko poznali tudi kot zibelko slovenskega jadralnega letalstva. 

Ruski vojni ujetniki

Število ruskih vojnih ujetnikov na Slovenskem se je spreminjalo

Hiša spominjanja v Zavrhu v Slovenskih goricah

Maister po Maistru

Zgodovina hrenoviške župnije – 83 let od rokopisa do natisa

Ob lanski 700-letnici župnije so se odločili za natis te knjige, in sicer v jezikovnem izvirniku, saj gre za jezik, ki je pomembna stopnja v razvoju slovenskega knjižnega jezika

Sprehod po stari medicinski Ljubljani

Ljubljana je prvo civilno bolnico dobila 1786

Splavarstvo

Splavarstvo ali flosarstvo? Splavarstvo na Slovenskem sodi med transportno prometno dejavnost, ki je bila najbolj razvita v Zgornji Savinjski dolini, v dolini reke Drete in pa v Dravski dolini.

Vražja Liza

Elizabeta Katarina von Galler je živela v času številnih sprememb