Razkošje v glavi

Portretna predstavitev zanimivega človeka, ki morda nikoli ni bil v svetlobi medijskih luči, ali pa je tudi bil, pa je ta svetloba zakrila druge, nič manj pomembne dele njegovega življenja. Oddaja je portret človeka z bogatimi življenjskimi izkušnjami in dolgo poklicno potjo, ljudi z zanimivim konjičkom, drugačnim pogledom na življenje - ali z drugačnim življenjem nasploh.

Dr. Stanislav Renčelj

Strokovnjak za kulinariko, ki v svojih knjigah, ki so prave monografske študije, opisuje tudi šege in navade, naravno in kulturno dediščino in bogato izročilo.

Špela Čadež: Vsak film je šola za naslednjega

Ustvarjanje animiranega filma je kot igranje boga in hkrati najbolj iskrena filmska zvrst

Božidar Jezernik

Etnologija kot življenjski slog

Pavle Jakopič

Pravnik, ki je delovno življenje posvetil nacionalni hiši.

Manca Korelc

Kdo? Manca, punca z jezeri. Kam? S kolesom ali peš k vsem slovenskim jezerom Koliko? Okoli 1300 jezer. Kdaj? Se je že začelo, spomladi 2017.

Pavel Medvešček

Primorec, ki čuti svojo zemljo. Človek, čigar poslanstvo je zapisovanje ljudske kulturne dediščine. Umetnik, ki riše le še zase.

Milena Miklavčič

Že leta se poljudno, a sila resno ubada z odnosi med moškimi in ženskami na Slovenskem, zlasti s seksualnimi praksami

Darja Groznik

Diplomirana psihologinja, po poklicu in duši novinarka, trenutno urednica večernega in nočnega programa na 1. programu Radia Slovenija.

dr. Matjaž Bizjak

Podpolkovnik Slovenske vojske in zgodovinar, ki ga navdušuje raziskovanje v arhivih

Uroš Škerl Kramberger

Novinar, ki verjame, da je poslanstvo novinarstva to, da daje glas preslišanim. Glasbenik, ki je basovski kitarist postal po naključju. Človek, ki mu je blizu aktivno državljanstvo.