Pod pokrovko

Oddaja Pod pokrovko bo prvi program Radia Slovenija začinila tudi s ščepcem gastronomije. In kaj bomo zakuhali? Tradicionalne jedi s sodobnim pridihom in sicer s priznanimi chefi slovenskih restavracij. Čez njihovo ramo bomo spremljali celoten proces od priprave do samega krožnika, kar bo morda marsikomu z idejo ali dvema popestrilo kuharsko monotoni vsakdan. Vsakič bomo hrano postavili v kontekst znanstvenih zakonitosti in pojavov ter ozadij. Zanimale pa nas bodo tudi tuje gastronomske navade in trendi.

‘Zame je kuhanje pobeg od vsakdanjih stvari!’

Januarja smo v oddaji Pod pokrovko spoznavali priljubljenost food blogov po teoretični plati, tokrat bomo več pozornosti namenili praksi, natančneje blogu Sit fit, namenjenem tako […]

Pod pokrovko:

ajda 3

Največ ajde pojejo na Japonskem

Ajda je s svojim značilnim medeno sadnim vonjem in okusom v kulinariki navzoča že stoletja. To ni žito, kot bi marsikdo sprva pomislil, ampak ima […]
11251115_10206753564300424_4921010799973656911_n

Ramen zahteva svoj čas – 20 ur

“Od konca 19. stoletja do leta 1945 sta bili Kitajska in Japonska veliko časa v medsebojnih spopadih in predvsem po 2. svetovni vojni, ko so […]
IMG_3912

Kulinarični sprehodi

Ne le znamenitosti, tudi hrana igra – morda v zadnjem času še toliko bolj izstopa – pomembno vlogo pri načrtovanju potovanja. Tu bolj kot samopriprava […]

Kulinarični sprehodi

Ne le znamenitosti, tudi hrana igra – morda v zadnjem času še toliko bolj izstopa – pomembno vlogo pri načrtovanju potovanja. Tu bolj kot samopriprava […]
Milko cheese

Zakaj mohant “smrdi”?

V oddaji Pod pokrovko predstavljamo tri slovenske avtohtone sire z zaščiteno označbo geografskega porekla. To so mohant, tolminc in nanoški sir. Njihova izdelava je seveda omejena […]

Vinsko-kulinarični festival v Deželi kozolcev, junij 2015 (sogovornika Franci Kek in Tomaž Kavčič) + mednarodni festival marmelade.

DSC03041

Kulinarično – zabavni festival Izbor v Deželi kozolcev

Dan pred uradnim začetkom poletja se bodo kozolcem na Dolenjskem pridružili glasba, vino in mednarodni kulinarični mojstri. V Deželi kozolcev bo junija potekal prvi kulinarično-zabavni […]

Naše Magdalenice

Utemeljitelj modernističnega romana Marcel Proust je v Swannovem svetu zapisal: “In tedaj se mi je nenadoma prikazal. Tisti okus je bil okus po koščku magdalenice, […]