Ponedeljek
21:05

Naše poti

Prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. Spoznavamo romsko kulturno in politično življenje in se pogosto odpravimo po Evropi in Svetu. V enourni oddaji tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko.

S tradicijo nad stereotipe o Romih

Mladinska izmenjava v Rakičanu je združila mlade iz Slovenije, Madžarske, Italije, Romunije in Litve. Tokratni program je potekal pod geslom "Gipsy soul" oziroma Romska duša.
2021-10-15 10_27_12-Window

Mediatorji med skupnostjo in šolo

"Mediatorji so v zadnjem letu in pol postali nepogrešljivi člen pri zagotovaljanju dostopa do izobraževanja romskim otrokom v neformalnih naseljih", pove strokovni sodelavec pri RomEurope iz Pariza, Anthony Ikni.
pusca2

110 let naselja Pušča

"Vse se je začelo s tistim, ki je prvi tukaj kupil zemljo", v pogovoru skozi naselje pripoveduje predstavnik romske skupnosti v občinskem svetu občine Murska Sobota, Darko Rudaš.
IMG-0122

Orkester Džambo Aguševi

V Mariboru se je v sklopu evropske turneje oglasil, trenutno številka ena med romskimi pihalnimi orkestri, orkester Džambo Aguševi iz Makedonije.
naselja-10

Romski jezik je tudi evropski jezik

Evropski dan jezikov letos poteka pod geslom »20 let praznovanja jezikovne in kulturne raznolikosti«.

Junakinje Rominje

Končal se je pilotni program Heroines - Junakinje, v sklopu katerega so udeleženke premagovale osebne izzive in spregovorile o ovirah življenja.
unnamed (1)

S humorjem nad predsodke o Romih

"Tudi to je dober način za premagovanje stereotipov in predsodkov do nas. In vse šale, ki jih ustvarjam, temeljijo na lastnih življenjskih izkušnjah", pove komik iz Pušče, Andrej Šarkezi.
laura k

Priznanje zglednim učečim se iz Pomurja letos tudi Rominji

Ena letošnjih dobitnikov priznanj Andragoškega centra Slovenija je tudi profesorica pedagogike iz Dolge vasi, Laura Kovač.
VNC-Vejar-risanje-po-romski-zgodbici-Bajko-i-Pauskalina-1030x773

Kakšna bo usoda romskih pomočnikov?

Z 31. avgustom se končuje projekt Skupaj za znanje, ki je v minulih petih letih zaposloval 26 romskih pomočnikov na 29 osnovnih šolah po Sloveniji.
236426074_257277516211346_446163217838933820_n

Čas poletnih taborov in otroškega veselja

"Otroci se tabora zelo veselijo, posledično iz leta v leto beležimo večji obisk. Tako smo se tokrat namesto enega, družili kar tri tedne," pove direktorica Ljudske univerze Lendava, Rahela Hojnik Kelenc.