sobota
5:30

Lokalni junak

Po vseh slovenskih regijah in krajih iščemo in predstavljamo lokalne junake, ki zavzeto, nadpovprečno in predano opravljajo svoje delo ali prostočasno dejavnost

Boris Vuga

"Enkrat smo tri dni iskali prikolico, ki je zdrsnila z luškega pomola. nikoli si ne bi mislil, da bomo tako veliko stvar iskali tako dolgo."
Nina in Jan v cilju

Nina Frelih in Jan Božič

Skupaj od alpinizma do ultra trail tekov. Svojima otrokoma za zgled in drugim v navdih.
IMG_20220502_181128

Računalniški romantik Dušan Berce

"Poznavanje preteklosti računalniškega razvoja je nujno za orientacijo, da se nove tehnologije ne bi zarotile proti ljudem."
Marija_Lah

Poslednja dežnikarica Marija Lah

"Dežnikarstvo je hibrid dveh poklicev: finomehanike in šiviljstva. Veliko je drobnega dela, poleg dobrega vida je potrebnega zelo veliko potrpljenja."
Davor Lipej

Davor Lipej

Ljubiteljski fotograf, kronist brežiških časov

Primož Lorbek

"Tam kjer so mladi, tam sem jaz. Zelo rad sem z njim res, to se med ljudmi vidi, da sva z župnikom rada med ljudmi, to je tisto bistveno pri našem poklicu - v tistem dobrem in še bolj v tistem slabem".
Korade

Drago Korade

»Prvi zbornik sem napisal ob deseti obletnici prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Kungota, drugega leta 2012, ko smo slavil dvajset let. Letos pa bo ob trideseti obletnici ugledal luč sveta že tretji zbornik …«
vera3

Vera Granfol

Prva Naj učiteljica globalnega učenja pri nas in ena od letošnjih superfinalistov za izbor Global Teacher Prize
DSC_0119

Gozdarka in naravovarstvenica Špela Habič: »Rada sem gozdarka.«

»Pri takem vodnem bogastvu, kot ga ima Slovenija, je nedopustno, da bi pili vodo iz plastenk«
mitja 1

Matija Solce

Prvi slovenski doktor lutkarstva, glasbenik, režiser, igralec in pedagog, ki se je ustalil v neposredni bližini gradu Snežnik.