ponedeljek
22.30

Etnofonija

Glasbena oddaja prinaša sveže informacije in nove skladbe vrhunskih glasbenikov s področja svetovne etno glasbene scene.

Dresch Vonós Quartet: Ongaku

Če vas skomina po svežem prvorazrednem panonskem etnojazzu z velikim E, potem vas tokratno glasbeno druženje s prekaljenim veteranom Mihályjem Dreschem in njegovo zasedbo ne bo pustilo na cedilu.
zalostinke_po_razkrisko-platnica _FINAL

Mala mestna muzika: Žalostinke po razkriško

Eno najprijetnejših presenečenj pa tudi izzivov v domači etnoglasbeni produkciji letošnjega leta.
dobrila dorian

Apocryph nove čalgije skozi prizmo Dobrila & Dorian dua

Makedonska urbana glasbena tradicija v stiku z žanrsko neobremenjenim novim tisočletjem.
Monsieur Doumani - Pissourin (1000)

Popolna tema ciprskih art etnofuzijcev

Četrti studijski album tria Monsieur Doumani poskrbi ob obveznem večkratnem poslušanju za lepo število izzivov.
Hoven Droven

Trideset let Hoven Droven – album Trad

Novi album posebnežev sodobnega švedskega folkrocka je posvečen glasbi švedskih folk godcev. Pričakovali smo, da bo v pretežno avtorskih skladbah glasbenikov prevladala do širšega občinstva prijazna akustika. A ...

Harmonikar Sami in njegova folk težkometalna bratovščina

Finska skupina Korpiklaani se na zadnjem albumu »Jylhä« dovolj simpatično, čeprav spet ne preveč poglobljeno poigrava s finskimi tradicionalnimi glasbenimi koreninami, njene najbolj iskrive skladbe pa preveva irsko-...
Perttula_Pajavasara_COVER

Kovačija harmonikarja Tonija Perttule

Perttula je kot ritmična glasbila v skladbah uporabil različna kovaška kladiva. Tak je tudi naslov albuma. Kovaški meh je delavski bratranec meha harmonike. Harmonikar Pertulla uporablja svojega za snovanje melodij...
Suomi-Disco

Jaakko Laitinen & Väärä Raha s koncertnega odra Suomi Disca

Obešenjaški stampedo skozi finsko, rusko, židovsko klezmer, balkansko in romsko glasbo. Pevcu so sicer daleč najbližje finski šlagerji iz srede šestdesetih let prejšnjega stoletja.
Copertina Mediterraneo Ostinato

Trmasto Sredozemlje Stefana Salettija

Album »Mediterraneo Ostinato« Stefana Salettija in njegove zasedbe Banda Ikona je album pesmi o trmastem uporniškem Sredozemlju, trdovratnem prostoru, ki kljubuje, nikdar ne obupa in si na koncu vedno zaceli rane.
Kkismettin front cover

Antonis Antoniou: Zid bo padel s pokom

Ciprski glasbenik je na samostojnem albumu prvencu ustvaril sodobne protestniške pesmi ob spremljavi grške lutnje curas, zvokov analognega sintetizatorja in skupka mračnih ritmov, izvabljenih iz bencinskih sodov.