ponedeljek
22.30

Etnofonija

Glasbena oddaja prinaša sveže informacije in nove skladbe vrhunskih glasbenikov s področja svetovne etno glasbene scene.

Šestkrat pred Drugo godbo 2022

Od Rodriga Cuevasa do Sons Of Kemet.
nayda

Pred Drugo godbo 2022: Bab L' Bluz

Album »Nayda!« je poziv k razmišljanju, k intelektualnem in duhovnem prebujenju. Skupina Bab L' Bluz zbuja ušesa tudi z glasbo, s prepletom maroške gnawe, afriškega bluesa, rockovske psihedelije, ...
Perija

Perija: Falan Filan

»Falan filan« je turški izraz za blebetanje. Skupina iz Skopja se na drugem studijskem albumu poglobi v strunsko tradicijo prostora, na katerem je pustilo neizbrisen pečat Osmansko cesarstvo.
Dertum - Dertum Live 1996

Sevdah iz podalpskih begunskih centrov

Letos mineva trideset let od prihoda pregnancev iz Bosne in Hercegovine v Slovenijo. Vrhunec dogodkov ob obletnici bo koncert legendarnih bosenskih begunskih skupin Vali in Dertum v preddverju Križank.
bakalina-velika-zviezdna-srebruo-136592

Bakalina Velika: Zviezdna srebruo

Okolje na novem albumu je precej bolj temačno, ravnodušno do slehernika kot pred tremi leti. Bakalina Velika ostaja močan posebnež v slovenskih glasbenih logih.

Shulùq Ensemble: Sanje Ibn Hamdisa

Trio vrhunskih glasbenikov odpira vrata v Sredozemlje, ki predstavlja most in tudi skupni prostor harmonij, ritmov in občutenj, skupni prostor miroljubne, gostoljubne in radodarne civilizacije.
DAWN OFFICIAL ARTWORK

Talisk: Dawn

Tretji studijski album vedno bolj prestižnega škotskega novovalovskega folk tria.
Širom - The Liquified Throne of Simplicity (1000)

Širom: Utekočinjeni prestol preprostih

8. aprila bo izšel četrti studijski album ene v zadnjih letih najodmevnejših slovenskih progresivnih folk skupin.
IlkkaHeinonenTrio_album_cover

Finska avantgardna folk fuzija tria Ilkke Heinonena

Ilkka na novem albumu prepleta arhaičnost, prastare ljudske melodije in načine igranja na godalo jouhikko, in sodobne urbane jezike – glasbe sveta, novi jazz, scensko in resno glasbo.
Ritva_Nero_COVER_Immortal_Tradition

Ritva Nero – folk metal s Sibeliusove glasbene akademije

Dude oziroma nyckelharpa so več kot posrečena zamenjava za električne kitare. Saksofon je žanrsko precej težje ukalupiti, še posebej, če nanj igra glasbenica s folkjazzovskimi izkušnjami.