ponedeljek
22.30

Etnofonija

Glasbena oddaja prinaša sveže informacije in nove skladbe vrhunskih glasbenikov s področja svetovne etno glasbene scene.

Izraelsko-perzijski glasbeni most Liraz

Židovska pevka iranskih korenin s prodornim albumom »Zan« - »Ženske« v januarju zaseda prvo mesto na osrednji evropski etnoglasbeni lestvici WMCE.
La Lloronas Soaked

Ob belgijskih ulic do Svete dežele z bruseljskimi Jokicami

Članice tria Las Lloronas so se kalile na nastopih po folk kavarnicah, manjših klubih, dnevnih sobah in tudi na ulicah. Navdušujejo se nad neposrednim in spontanim stikom s poslušalci.
motyle-front

Metulji iz karantene dua Tara Fuki

Tara Fuki obeležuje z albumom »Motyle« dvajsetletnico obstoja. Album je nastal v intimnem vzdušju praškega studia, ki se ukvarja pretežno s snemanjem akustičnih projektov.
Ursula Ramoves & Fantje

Sprehod skozi leto 2020 – v drugo

Od Budimpešte (prek Finske, Slovenije in Baskije) do Dunaja.
Damir_Imamovic_Singer_of_Tales

Sprehod skozi leto 2020 – 1. del

Od Quebeca do Salenta

Nov začetek Félixa Lajka?

Lajkova nova ekipa sodelavcev na prehodnem albumu »Start« še išče prostor pod mojstrovimi virtuoznimi glasbenimi ognjemeti.
Derakht - Cover

Golnar & Mahan Trio – od Perzije do Dunaja

Album »Derakht« nas le še utrdi v prepričanju, da glasba evropskih urbanih središč ne more nastajati zaprta za žanrskimi ali pa kulturnimi zidovi, ampak lahko raste le v žlahtnem preseku različnosti in večkulturnosti.
tegie chlopy

Tęgie Chłopy - popotniki v preteklost družabne glasbe z domačega podeželja.

Album »Dansing« je čarobno potovanje v čase, ko je zvok zasedbe in slišnost glasbenikov v njej odrejala le akustika dvorane.
xabi abu2

Bost – petica Xabija Aburruzage

Glasbeno popotovanje baskovskega mojstra trikitixe, namenjeno razmišljanju o glasbenih izkušnjah s prijatelji od tu in tam, o otroštvu, očetovstvu in tudi o ljubezni do lastnega glasbila.
womex 20 -4

Womex 2020 - sklepni sobotni večer

Od Golan & Mahan Tria do skupine Barbra