Tina Lamovšek

Tina Lamovšek - Urednica uredništva

IMG_8729

Iztok Altbauer: “Slovenski turizem tudi v prihodnje čakajo dobri dnevi, četudi ne bodo vsako leto rekordni.”

Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je del slovenskega turizma že več kot 30 let
pumpkin-soup-3645375_1920

Od predjedi do sladice – večstranska raba bučnega olja

Olje zelenkasto črne barve in oreščkastega okusa vsebuje omega-6 maščobne kilsine, vitmin E, magnezij, fitosterol ...
s27_8535

Slovenija utrjuje svoje mesto na gastronomskem zemljevidu sveta

K temu bo pripomogel tudi prihod "kulinarične biblije" Michelinov vodnik
2020

Ko pod letom potegnemo črto

52 tednov, 52 Intelekt. 52-krat smo se spraševali, rečeno s Faustom, kaj ta svet v tečajih drži
IMG_6866

Tadej Golob: Dolina rož

Tretjič s Tarasom Birso, a prvič kot s.p.
mountain-1812700_1920

Zima, zima zelena, strmina pa bela

Kako se turizem prilagaja na podnebne spremembe?
39701231225_2d360c619a_c

“Kar nekaj časa je trajalo, da smo gastronomski vodnik Michelin prepričali, in danes je tu!”

Koliko zvezdic si Slovenija lahko obeta?
65150170_malica

Razlika je, ali otrok jé brezglutenski kruh zaradi zdravstvenih razlogov ali zgolj prepričanj staršev

Kdaj je otrok v vrtcu ali šoli upravičen do šolske dietne prehrane?
budilka, pixabay

Zbujanje najstnika ob 7. uri je podobno zbujanju odraslega ob 4. ali 5. uri zjutraj

Se pouk v Sloveniji začne prezgodaj?
photo_107957_20101210_5

Resnica o volkovih

Kaj o življenju volkov in njihovi vlogi v ekosistemu pravi stroka
airport-2373727_1920

Namesto po zraku raje po cesti ali tirih

Kako težko je biti trajnostni turist dandanes?
croatia-3643091_1280

Najbolj priljubljena tuja destinacija med prebivalci Slovenije je Hrvaška

V letu 2018 jih je vsaj enkrat zasebno znotraj in zunaj naših meja potovalo skoraj 70 odstotkov