Tina Lamovšek

Tina Lamovšek - Urednica uredništva

massimo_bottura0069_EME_070522-scaled

Do preteklosti moraš biti kritičen, ne nostalgičen.

Italijanski kuharski chef Massimo Bottura za Prvi o filantropiji, Bobu Dylanu in tradiciji
hrvoje

»Veliko chefov sem moral kljub zanimanju zavrniti, ker preprosto nimam več prostora v programu«

Pogovor s programskim direktorjem Weekend Food Festivala Hrvojem Petrićem pred začetkom festivala v Rovinju, kamor pridejo velika imena svetovne gastronomske scene
sea-1207821_1920

Ne vabijo zgolj na sonce in morje, temveč tudi v ruralno Hrvaško

20 let predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji
kavarna

Kavarne so bile prvi internet

S prenovo Kavarne Union želijo obuditi vrvež kavarniške kulture
gr2

Zakaj je jagodni mousse slajši na belem krožniku kot na črnem?

O vplivu barve na okus hrane in pijače
Alma Kochavy (1)

»Tržnica je srce vsake kulture. Dobiš globok vpogled v kulturo ne samo s stališča hrane, ampak tudi temperamenta ene družbe.«

Pobudnica kulinarične tržnice Odprta kuhna Alma Kochavy
pod pokrovko

"Hočem ozaveščati, kaj vse je zajeto v ceno torte."

Podjetniška plat ustvarjanja tort in preostalih slaščic z Instagrama
ok

»Če le morem, sem vsak petek tukaj.«

10 let kulinaričnega projekta Odprta kuhna, ki je v prestolnico prinesel ulično prehrano
F014229-2019_sto_slovenija_l_13-photo-m (1)

'Zaupaj mi, grah in kava sta odlična kombinacija.'

Ko chefi in chefinje 'vidijo' okuse
COB I (54)manjpa

Ko krožnik lebdi nad mizo in ko glasbeniki igrajo samo zate na vrhu sladolednega lončka

Tehnologija lahko tudi nadgradi izkušnjo prehranjevanja
watermelon-g9fdc3ad80_1280

Ali je glasba nova začimba?

Glasba kot pomembna sestavina obroka
2022-02-19   ljubljana - foto eu

Kako zapolniti hotele, skupine turističnih vodnikov in izlete v mestna zaledja?

Tuji in domači turisti so željni mestnega utripa