Peter Barbarič

Peter Barbarič - Glasbeni urednik

Že več kot četrt stoletja je zapisan etno glasbi in še posebej romski glasbi. Še vedno ima stalen sedež na avtobusu, ki vozi med Tavčarjevo 17 in Ulico Če Gevare v skopskem romskem naselju Šutka. S poletjem 2014 je spet pokrpal svojo barko Okopi slave in z njo ponovno jadra proti preštevilnim obzorjem popularne glasbe, najraje ob sobotah pred polnočjo.

WMAS – »Balkan Echo«

Zelo dejavna World Music Asociacija Srbije v zadnjih dveh letih izdala kar dva nova albuma kompilaciji, preseka skozi domačo folk in etno glasbo s trdnimi tradicionalnimi koreninami.

Povratek The Specials – Encore

Novi (šele tretji) studijski album The Specials »Encore« je kot prvi v zgodovini skupine skočil na sam vrh britanske lestvice najbolje prodajanih albumov.

»Krava na orehu« posebnežev hrvaške etnofuzije Cinkuši

Skladbe na zadnjem albumu skupine so žlahtno mehkejše in manj temačne.

Croatian World Music – prvič

Tokratna kompilacija folk in etno glasbe Croatia Records je izšla predvsem s promocijskimi nameni.

Greensleeves – Step Forward Youth

Na kompilacijo je založba uvrstila izvajalce reggaeja in duba s skladbami, ki so brbotale v britanskem podzemlju sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Êdna in album prvenec »Ajnc, cvaj, draj«

Skupina Êdna, katere člane navdušuje predvsem stara glasbena zapuščina Prekmurja in Porabja, pritegne našo pozornost s privlačno igrivo etnofuzijo s poudarkom na klubskem etnojazzu.

The Bottle Rockets – Pete Berwick

Na našo tokratno Glasbeno cesto se bo z nami odpravila našpičena družba od neskončnih klubskih koncertov in prevoženih kilometrov prevetrenih izvajalcev country punka.