Peter Barbarič

Peter Barbarič - Glasbeni urednik

Že tri desetletja je zapisan etno glasbi in še posebej romski glasbi. Še vedno ima stalen sedež na avtobusu, ki vozi med Tavčarjevo 17 in skopsko Prolet b.b.. Ob vikendih pa ga lahko najdete na večerji v Radeckem in še pogosteje v Sidru na zemunskem Keju oslobodjenja. S poletjem 2014 je spet pokrpal svojo barko Okopi slave in z njo ponovno jadra proti preštevilnim obzorjem popularne glasbe, najraje ob sobotah pred polnočjo.
mazrek

Sodobna etnofuzijska potovanja štajerskega tolkalca Damirja Mazreka

Album prvenec »Oko« s svojim zagretim soočanjem z etnoglasbenimi jeziki Balkana in Levanta prijetno sede v ušesa, pri čemer v skladbah nastavi kar nekaj možnih poti za nadaljnje delo.
Jah9 – Note To Self – Artwork

Jah9: Note to Self

Besedila z razmislekom lepo podprejo pevkine izlete proti mnogim, pogosto nepričakovanim obzorjem, album pa jo samo še utrjuje na položaju ene najbolj samosvojih izvajalk sodobnega reggaeja.
Dunja K Svilarica

»Svilarica svilu prede« Dunje Knebl

Glasbenici je pri štiriinsedemdesetih letih več kot uspela prvotna zamisel pri nastajanju albuma – hrvaške glasbene korenine vpeti v univerzum glasb sveta in jih osvoboditi lokalnih, nacionalno obarvanih zamejitev.
LFRANZ Tu smo

Lačni Franz: Tu smo, vaši smo

Koncertni album ob štiridesetletnici štajerskih rockovskih posebnežev.
2019-04-14-mura-mura-99141

»Mura, Mura«, zacoprano fuzijsko potovanje skozi medžimurske ljudske pesmi

Andreja, Rundek & Ekipa »Ftičeki« ljudsko glasbeno izročilo tesno prepletejo s kabarejem, bluesom, jazzom in alternativnim folkom z veliko prostora za improvizacijo in eksperimentiranje.
Casey Hensley – Good As Gone

Casey Hensley: Good as Gone

Naelektreni blues rock mlade eksplozivne kalifornijske pevke
3858892340479

Čezžanrske akrobacije Bruna Krajcarja na albumu »Made In Istria«

Istrski skladatelj in glasbenik nas s pretežno duhovito kaotičnostjo in mediteransko ležernostjo pripravi, da mu pretirano natančno ne gledamo pod glasbeni površnik.
Macka B – Cucumba To Di World – Artwork

Reggae singli z virtualnih polic GC2315 – marec

Od Jah9 do Chezideka
stivell

»Again« – »Spet« – uspešnica očeta keltskega rocka Alana Stivella

Na albumu iz leta 1993 se zvrstijo številni ugledni gostje, od bretonskega progresivnega folk rock kitarista Dana Ar Braza do ikone irskega folkpunka Shanea McGowana.
kebmo

Keb’ Mo’: Oklahoma

Blues glasbenik, ki se je okitil že s petimi grammyji, s štirimi v kategoriji bluesa in letos še (hm) v kategoriji americane.
Nodet – Nodet

Postanek v Bretanji – Nodet in Descofar

Od tradicionalnega petja »kan ha diskan« do dua elektrificiranih keltskih harfistov...
tomar FCs

Prvinski soul Tomarja and the FCs

28. februarja bo izšel drugi studijski album teksaške zasedbe z naslovom »Rise Above«. Nov, čaroben, neposreden izbruh neizumetničenega soula po zgledih izpred pol stoletja.