Peter Barbarič

Peter Barbarič - Glasbeni urednik

Že tri desetletja je zapisan etno glasbi in še posebej romski glasbi. Še vedno ima stalen sedež na avtobusu, ki vozi med Tavčarjevo 17 in skopsko Prolet b.b.. Ob vikendih pa ga lahko najdete na večerji v Radeckem in še pogosteje v Sidru na zemunskem Keju oslobodjenja. S poletjem 2014 je spet pokrpal svojo barko Okopi slave in z njo ponovno jadra proti preštevilnim obzorjem popularne glasbe, najraje ob sobotah pred polnočjo.
cover

Harmonikar Sami in njegova folk težkometalna bratovščina

Finska skupina Korpiklaani se na zadnjem albumu »Jylhä« dovolj simpatično, čeprav spet ne preveč poglobljeno poigrava s finskimi tradicionalnimi glasbenimi koreninami, njene najbolj iskrive skladbe pa preveva irsko-...
1621834706_JB_DownhillFromEverywhere_Cover_3000pxls

Jackson Browne: Downhill from Everywhere

Družbeno angažirani starosta ameriškega kantavtorstva ostaja na novem albumu zvest svojim širokim, po glasbeni plati srednjetočnim avtorskim zastavitvam.
Perttula_Pajavasara_COVER

Kovačija harmonikarja Tonija Perttule

Perttula je kot ritmična glasbila v skladbah uporabil različna kovaška kladiva. Tak je tudi naslov albuma. Kovaški meh je delavski bratranec meha harmonike. Harmonikar Pertulla uporablja svojega za snovanje melodij...
662 CHRISTONE KINGFISH INGRAM cover

Christone »Kingfish« Ingram: 662

Ostri električni kitarski delta blues mladega glasbenika se tokrat po izrazni plati precej širi in se prepleta s soulom, rock'n'rollom in ščepci jazza, precej več skladb je intimnih.
Suomi-Disco

Jaakko Laitinen & Väärä Raha s koncertnega odra Suomi Disca

Obešenjaški stampedo skozi finsko, rusko, židovsko klezmer, balkansko in romsko glasbo. Pevcu so sicer daleč najbližje finski šlagerji iz srede šestdesetih let prejšnjega stoletja.
Artwork - Taj Weekes - Pause 1500

Taj Weekes: Pause

Album neutrudnega aktivista in reggae glasbenika nam je s temačnimi sporočili in vzdušji hitro sedel v ušesa. 
Copertina Mediterraneo Ostinato

Trmasto Sredozemlje Stefana Salettija

Album »Mediterraneo Ostinato« Stefana Salettija in njegove zasedbe Banda Ikona je album pesmi o trmastem uporniškem Sredozemlju, trdovratnem prostoru, ki kljubuje, nikdar ne obupa in si na koncu vedno zaceli rane.
nothing in the larder

Black Roots: Nothing in the Larder

Trpek album starost britanskega roots reggaeja, ki se ne pustijo upokojiti.
Kkismettin front cover

Antonis Antoniou: Zid bo padel s pokom

Ciprski glasbenik je na samostojnem albumu prvencu ustvaril sodobne protestniške pesmi ob spremljavi grške lutnje curas, zvokov analognega sintetizatorja in skupka mračnih ritmov, izvabljenih iz bencinskih sodov.
horace andy

Horace Andy v družbi Shanti Powa

Albuma Broken Beats Vol. 2 in Dreamer od Jamajke prek Londona do južne Tirolske...
uwodzenie_front

Priklic Visle plovila Kapela Ze Wsi Warszava

Album »Uwodzenie – Waterduction« nas preseneti z zelo strnjenim prepletanjem tradicije in sodobnih urbanih glasbenih jezikov, predvsem art folka in etno jazza.
Up, Bustle & Out - Breaking Codes - Artwork

Poletna invazija reggae singlov - tretjič

Od Turbulencea do Up, Bustle & Out...