Peter Barbarič

Peter Barbarič - Glasbeni urednik

Že tri desetletja je zapisan etno glasbi in še posebej romski glasbi. Še vedno ima stalen sedež na avtobusu, ki vozi med Tavčarjevo 17 in skopsko Prolet b.b.. Ob vikendih pa ga lahko najdete na večerji v Radeckem in še pogosteje v Sidru na zemunskem Keju oslobodjenja. S poletjem 2014 je spet pokrpal svojo barko Okopi slave in z njo ponovno jadra proti preštevilnim obzorjem popularne glasbe, najraje ob sobotah pred polnočjo.
CD & Digital cover 3000×3000

Z vrhov škotskega folka – Breabach: Frenzy Of The Meeting

Skladbe na albumu so uglajene, virtuozno odigrane in lepo sedejo v poslušalčeva ušesa. Približno polovica jih je tradicionalnih ali pa sposojenih od starejših škotskih folk glasbenikov.
cover

Leonard Cohen: Thanks for the Dance

Devetindvajsetminutni posthumni album je več kot uspela oživitev spomina na pokojno legendo v vseh njenih odtenkih, od provokativnega in čutnega do melanholičnega.
Talisk – Album Cover

Z vrhov škotskega folka – Talisk: »Beyond«

Na novem albumu nas prijetno presenetijo avtorske skladbe članov tria. Tem res ni bilo potrebno skrivati svojih avtorskih potencialov.
18030027 ed

Ples s cestnimi duhovi med Seanom Pollukom in Toronzom Cannonom

Pospravljanje na jesensko-zimski cesti
Tuuletar_Rajatila_Borderline_cover

Mejne črte finske boginje vetra Tuuletar

Tema konceptualnega novega albuma »Rajatila« so meje - meje ranljivosti, bolečine in zdržljivosti in meja med življenjem in smrtjo. Večina pesmi ima korenine v starem finskem poganskem ljudskem izročilu.
a2918461883_10

Driftwood Soldier: Stay Ahead of the Wolf

Na albumu se zvrsti rafal avtorskih pesmi, razpet med folkom, punkom in bluesom, zvečinoma našpičenih, trpkih, mračnih skladb o kaotičnem svetu...
vilda_vildaluodda_big_65714

Brezmejna severna obzorja dua Vildá

Kljub neobremenjenosti z žanri in tudi s tradicijo je glasba dua dovolj prvinska, topla, nepretenciozna, neposredna, da poslušalec ob njej ne more ostati ravnodušen.
Never Going To Lose

Sean Poluk – blues med Madridom in Kitchenerjem

Tokrat bo z nami potoval dolgobradež, ki sodi med najbolj samosvoje kantavtorje v Kanadi.
pauanne

Womex 2019 – finska naveza

Iz letošnje koncertne bere Womexa smo izluščili studijske posnetke izvajalcev s potnim listom države gostiteljice Finske.
LV_COVER_RECTO

Louis Ville – Eponyme

Novi studijski album sodobnega šansonjerja, nekdanjega punkerja – kantavtorja, pevca in kitarista, za mnoge francoskega Leonarda Cohena...
nizamettin

Kurdski ustvarjalec Nizamettin Ariç in njegova Bolečina

Glasba na albumu »Êş« je dramaturško natrgana, razpeta med kurdsko tradicijo in mnogoterimi urbanimi glasbenimi jeziki.
2018-12-23-583

Praznično pospravljanje na vstopu v november

Od Morgan Heritage do Annike Chambers