Nadia Petauer

Nadia Petauer - Novinarka

Bonton – ‘dober ton’ za dober ugled

Kaj narediti, ko se na pikniku med zobni zatakne hrana?

Stavbe, grajene za večnost

Veliko gradov ima danes različne funkcije

Eritrociti, levkociti, trombociti in … zlato!

V človeški krvi je približno 0,2 mg zlata

“En sendvič, prosim. Z 200 grami salame.”

Anika Dziewior Pavlin ne mara, če kdo reče, da sta poljščina in slovenščina podobna jezika ter da je zato učenje lažje

Zima je prišla. In kaže, da bo kar huda

Igra prestolov, televizijski fenomen desetletja, v nedeljo vstopi v zadnje dejanje – 8. sezono

Znanilci pomladi, ki so v ljudskem izročilu tudi nezmotljivi vremenoslovci

Zaenkrat poznamo okoli 180 tisoč vrst metuljev, v Sloveniji jih je okoli 3600

Plavajoče palače brez številke 13

Križarke so mesto na vodi

Teroristični napad v Christchurchu pretresel že vsega hudega vajene prebivalce

Pogovor z Jasmino Ravter Henderson

Zakaj spimo?

In kaj vse lahko počnemo med spanjem (pa se tega niti ne zavedamo)?

V vesolju kulture, gospodarstva in tehnologije

Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga letno obišče od 7000 do 9000 ljudi

Imenitna sladica na plesih dunajske gospode, zaželena vsaj tako kot ruski kaviar

Točen izvor in nastanek krofa sicer ni povsem znan, na splošno pa velja, da so krofi nastali iz ostankov testa pri peki, ki so ga oblikovali v kroglice

Kako izbrati in pripraviti zemljo za rastline?

Znak kakovosti je tudi cena