Jure Čepin

Jure Čepin - Novinar

press-ge4b5da5d1_1920

"Kakovosten javni medijski servis je predpogoj za zdravo demokracijo"

Ob mednarodnem dnevu svobode medijev pozivi k reformi medijske zakonodaje
industry-g15ef74550_1920

Pridobivanje ustrezno usposobljenega kadra je naloga vseh – politike, izobraževalnega sistema in gospodarstva

Slovenija bi letno potrebovala 5.000 novih strokovnjakov s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, trenutno pa jih izobrazimo le približno 2.000
20220323_120006

"Država mora nehati vlagati v fosilni kapital in sredstva nameniti za zeleni prehod"

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost je pripravilo seznam zahtev za ukrepanje ukrepati proti okoljski krizi
2022-03-09    stavka 2 - foto BoBo

Stavka v šolstvu – kako poteka, kje so razlogi in kje rešitve

Gre res za (omejen) denar?
ski-vacation-g856982a58_1920

Aktualni pogoji za prehajanje meja in vstop na smučišča

Avstrija konec tedna sprošča ukrepe na smučiščih
cancer-g71ae08cdd_1920

»Epidemija ne sme biti razlog za odlašanje ali zamik preventivnega pregleda«

4. februarja obeležujemo svetovni dan boja proti raku
olympic-games-gf861b7738_1920

"Če hočeš biti dober stroj, potrebuješ kakovosten bencin"

Dr. Nada Rotovnik Kozjek o klinični prehrani slovenskih olimpijcev
2022-01-06 predavalnica 2 - foto  BoBo

Razvoj ali ogrožanje visokošolskega prostora?

Različni pogledi na ureditev financiranja, podeljevanje koncesij in ustanavljanje novih javnih univerz
cookbook-982661_1920

Brskanje po starih kuharicah je kot vpogled v prehrano in navade naših prednikov

Od Kuharskih bukev Valentina Vodnika do Kuharske knjige Ivana Ivačiča
Kekec

Slovenci se še danes radi poistovetimo s Kekčevo vedrino, zvitostjo in pogumom

Mineva natanko 70 let od izida prvega filmskega Kekca
baked-g6748274b3_1920

90 % Slovencev zaužije premalo prehranske vlaknine

Glavni viri vlaknine v prehrani so zelenjava in stročnice, sadje ter polnozrnati žitni izdelki
coffee-5037795_1920

Ko je skodelica kave oddaljena le en pritisk na gumb

Kavni aparati so tudi med Slovenci vse bolj priljubljeni