Ana Skrt

Ana Skrt - Novinarka

Ana Skrt je svojo radijsko pot začela že kot dijakinja leta 2004 na regionalnem programu Radia Slovenija - na Radiu Koper. Vodenje in priprava študentskih oddaj sta hitro prerasla v redaktorstvo in mentoriranje mladih ter v pripravo dnevnih aktualnih vsebin. S prihodom v ljubljansko Uredništvo dnevno-aktualnega programa se je področje njenega delovanja še razširilo. Je redaktorica in voditeljica jutranjega programa, soustvarjalka rednih rubrik, pripravlja svetovalne oddaje ter poglobljene aktualne prispevke. Danes magistrica novinarskih študij rada tudi ponočuje v radijskem etru. Takrat se na drugi strani mikrofona znajdejo raznovrstni gostje – od glasbenikov, podjetnikov, kulturnikov, popotnikov do drugih zanimivih osebnosti in ustvarjalcev.
pregnancy-4007350_1920

Priprava na porod se začne že med nosečnostjo

Nosečnost in priprava na porod v času epidemije - kako lahko pomaga šola za starše, ki se je zaradi trenutnih razmer znova preselila na splet?
living-room-3723748_1920

E-knjige ne poznajo zamudnine

Med epidemijo se je število izposoj v slovenski e-knjižnici Biblos znatno povečalo
pay-937882_1920

Najboljša PIN številka za vaš bančni račun

Numerologinja Lili Sorum pravi, da 13 ni nesrečna številka, kot pionirja numerologije izpostavlja Pitagoro
light-567759_1920

Zvok – vse pomembnejši atribut pri grajenju podobe znamke in nakupnih odločitvah

Kakšno vlogo zvoka pri znamčenju prepoznava marketing in kako bo zvok električnih avtomobilov spremenil podobo mest kot jih poznamo danes?
vegetables-5122819_1920

Lufa - buča za tuširanje in pomivanje posode

Kumari podobno bučo so uporabljali že Egipčani
podkasti prtsc

Podkasti, DAB+, internetni radio ... vse to je tudi Prvi!

Na naš 92. rojstni dan o novih načinih poslušanja radia z Matejem Praprotnikom
Sunik

Od prve svetovne vojne do naravnih lepot in domačih dobrot

Spoznali smo skrivno sestavino "buških krafov", obiskali kaverno in sirarno ter se sproščali ob zvokih Šunikovega vodnega gaja
3d_tisk_hrana_aklih_1

Oči, kaj mi boš danes natisnil za kosilo?

3D tiskanje hrane je zaenkrat prisotno v pop-up restavracijah in bolj eksperimentalnih kuhinjah visoke kulinarike, smo imeli pa tudi Slovenci svoje poskuse
IMG_0693

Za izdelavo zmagovalne torte potrebovala 70 ur

Eva Klinc je s torto Neytiri prepričala bralce revije Cake Masters, pravi, da okus torte pri takih skulpturah ni nujno kompromis
tea-3190244_1920

Ričet = sluzasta jed, pleskavica ime dobila po ploskanju

Kaj ima čajna klobasa opraviti s čajem, polenta s pepelom ter zakaj muska pomeni namočena jed?
žlikrofi

To ni bila hrana, to je bil priboljšek

V Idriji je lani šest proizvajalcev združenih v Društvo za promocijo in zaščito idrijskih jedi izdelalo 56.600 kg žlikrofov
Ganga

Dolgočasim se kot slon!

Sloni niso nerodni, so pa podvrženi dolgčasu, saj spijo le 4 ure dnevno. Vode ne pijejo z usti, ampak si jo tja brizgnejo s trobcem – naenkrat kar 6 litrov.