Ekipa Prvega vsako sredo ob 11.30 po radijskih valovih pripelje v vaše domove dogajanje iz različnih kotičkov Slovenije. Ob pomoči sogovornikov vam pričaramo ozračje, ki vlada v različnih ustanovah med delovnim dnem, ter vam predstavimo vsakdanjik prebivalcev z nekega območja in prostovoljske projekte, ki ne smejo biti spregledani.

Učenje iz šole v življenje.

Prvi na obisku je danes v Centru Janeza Levca v Ljubljani, ki v tem šolskem letu praznuje 110-letnico delovanja. Javnosti je najbolj znan po vsakoletnem festivalu Igraj se z mano, ki z igro in druženjem spodbuja inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Center Janeza Levca posebno pozornost namenja vzgoji, izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, predvsem učencem z motnjami v duševnem razvoju in avtizmom ter njihovemu enakovrednemu vključevanju v družbo.

»Pomembno je, da bo letošnji Festival Igraj se z mano zopet v polnem obsegu, dve leti je bil zelo okrnjen, bolj ali manj smo ga poskusili izvesti v virtualnem  svetu. Potekal bo od 25. do 28. maja na Kongresnem trgu v Ljubljani z vsakodnevnim programom do 12. ure. V petek, 27. maja, pa bo potekal večerni program, ki ga bomo posvetili eni akciji: Vrnimo otroštvo otrokom v Ukrajini, pri čemer mislimo na vse otroke ukrajinske, ruske in otroke drugih etničnih skupin. V namen podpore bomo zbirali tudi SMS-donacije z geslom Igraj za Ukrajino 5. V prihodnosti, ko bo, upajmo, da kmalu, te vojne konec, bomo Festival pripravili nekje v Ukrajini«, je povedal ravnatelj Centra Janeza Levca Matej Rovšek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra Medved