Pogovora o seksualnih in reproduktivnih pravicah je premalo.

Ustvarjalci podkasta Evolucija užitka v tretji sezoni ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov raziskujejo spolne, seksualne in reproduktivne pravice. Eva in Luka v prvi epizodi razkrivata resnično izkušnjo ženske, ki se je odločila za umetno prekinitev nenačrtovane nosečnosti.

"Živio. Jaz sem Alenka. Stara sem 41 let, po novem samska. Zadnje čase mi spet ful muzika dogaja. Dam si slušalke v ušesa in do konca na glas. In skačem po stanovanju. In kričim. In plešem. In me čisto nič ne skrbi. AAAAAA!!! Ker ne morem več. Nimam več energije za to, da bi me skrbelo. Kar bo, pa bo. Če bo konec sveta, bo pa konec sveta. Dosti imam! Že cel lajf se ukvarjam z drugimi, kaj drugi rabijo, kaj jim je všeč in kako se obnašati, da bodo vsi okrog mene srečni. No, zdej se bom še malo sama s sabo ukvarjala. Briga me. Mislim, ja, na polno me razganja, seks mi je končno v užitek, ker si ga tudi znam vzeti. Ampak ni lahko biti zadovoljna sama s sabo. Ko pogledam na net, so povsod sami mladi pa lepi ljudje, ampak vse je na polno seksualizirano. Golo telo je nekaj najbolj naravnega. In tega na netu ne vidiš nikjer."

Caroline Criado Perez: Nevidne

Ana Kralj, Tanja Rener, Vesna Leskošek, Metka Mencin, Mirjana Nastran Ule: Pravica do abortusa

Renata Ivanović

Prof. dr. Vesna Leskošek

Dr. Gabrijela Simetinger, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Paulita Pappel

Dr. Mateja Kožuh Novak

Tijana Cvjetićanin

Podkast Evolucija užitka v tretji sezoni raziskuje kontracepcijo, nosečnost in porod, postopke biomedicinske oploditve, abortus, klitoris, spolno prenosljive okužbe, nemonogamno in neheterseksualno spolnost, menopavzo in ginekološko oskrbo žensk. Igrata Manca Dorrer in Domen Valič, avtorica Urška Henigman. Podkast je dostopen tudi na MMC.

Urška Henigman