Stanovanje je za človeka ena pomembnejših materialnih dobrin, saj mu zagotavlja dostojanstvo in predvsem socialno varnost. Stanovanja so pogosto v večstanovanjskih zgradbah, posledica tega pa je, da se lastniki pogosto soočajo z različnimi dilemami in težavami. Skrb za upravljanje, vzdrževanje zgradbe v večini primerov prevzame upravnik. V katerih primerih je obvezen? V katerih zgradbah je obvezen rezervni sklad? O tem in še o drugih pravilih upravljanja večstanovanjskih zgradb se bomo v svetovalnem servisu v sredo pogovarjali z Anito Hočevar Frantar, vodjo sektorja za stanovanja na ministrstvu za okolje in prostor.

Stanovanja so pogosto v večstanovanjskih zgradbah, posledica tega pa je, da se lastniki pogosto soočajo z različnimi dilemami in težavami

Stanovanje je za človeka ena pomembnejših materialnih dobrin, saj mu zagotavlja dostojanstvo in predvsem socialno varnost. Stanovanja so pogosto v večstanovanjskih zgradbah, posledica tega pa je, da se lastniki pogosto soočajo z različnimi dilemami in težavami. Skrb za upravljanje, vzdrževanje zgradbe v večini primerov prevzame upravnik. V katerih primerih je obvezen? V katerih zgradbah je obvezen rezervni sklad? O tem in še o drugih pravilih upravljanja večstanovanjskih zgradb v pogovoru z Anito Hočevar Frantar, vodjo sektorja za stanovanja na ministrstvu za okolje in prostor.

Marko Rozman