Serija desetih oddaj o spolnosti in odnosih, v katerih mladi iskreno spregovorijo o svojih izkušnjah v intimnih razmerjih. Osebne zgodbe dopolnjujejo strokovnjaki z različnih področij.

Informiranje, izobraževanje in ozaveščanje o fenomenih in trendih na področju človekove seksualnosti je še vedno tabuizirano. V številnih evropskih državah, tudi v Sloveniji, ni celovite in sistematične spolne vzgoje, ki bi mladim odpirala prostor za iskrene pogovore o njihovih občutkih, čustvih, telesi.

Ne le varna, temveč tudi osrečujoča spolnost je pomemben del življenja, zato smo se združili ustvarjalci iz Slovenije (RTV Slovenija), Hrvaške (www.reci.hr) in Romunije (Sexul vs Barza) in pripravili video Slovar spolne vzgoje, ki ga je podprla organizacija Stars4Media. Z njim mladim predstavljamo 10 izrazov, ki se uporabljajo v povezavi s seksulnostjo v sodobni družbi. Slovar spolne vzgoje je serija desetih oddaj o spolnosti in odnosih, v katerih mladi iskreno spregovorijo o svojih izkušnjah v intimnih razmerjih. Osebne zgodbe dopolnjujejo strokovnjaki z različnih področij.

Teme: Soglasje, sekstanje, seks pozitivnost, doxing, maščevalna pornografija, mojster zapeljevanja - pick up artist, spletne zmenkarije, skrivna odstranitev kondoma - stealthing, nenavadne spolne prakse - kink, klitopismenost.

Oddaje so dostopne na RTV365 in youtube kanalu Prvega.

Urška Henigman