Statistika je o prostituciji v Sloveniji slepa. Jasno je le, da se s to dejavnostjo ukvarja ogromno ljudi in da je tesno povezana s trgovino z ljudmi, suženjskimi odnosi in kriminalnim podzemljem. V sredo bo v Kinu Šiška predvajan film z naslovom Ključ, ki prikazuje pričevanje osebe, ki ji je uspelo po izkušnji v prostituciji, s pomočjo društva Ključ, ponovno začeti živeti svobodno življenje. Skozi njene besede in igrane prizore spoznavamo realnost prostitucije v Sloveniji. Njeno pričevanje s svojo življenjsko zgodbo dopolnjuje Katjuša Popovič, nekdanja kriminalistka in ustanoviteljica društva Ključ. Več Marko Rozman.

Ker je statistika o prostituciji v naši državi neznana, neuradna, je jasno le, da je ta dejavnost povezana s trgovino z ljudmi, suženjskimi odnosi in kriminalnim podzemljem

V Kinu Šiška je bil predvajan film z naslovom Ključ, ki prikazuje pričevanje osebe, ki ji je uspelo po izkušnji v prostituciji ob pomoči društva Ključ vnovič začeti živeti svobodno življenje. Skozi njene besede in igrane prizore spoznavamo realnost prostitucije v Sloveniji. Njeno pričevanje s svojo življenjsko zgodbo dopolnjuje Katjuša Popović, nekdanja kriminalistka in ustanoviteljica društva Ključ.

"Srečujemo se z res težkimi zgodbami ljudi, ki pa, ko enkrat pridejo do nas, se za njih začne neka nova zgodba. Vse te osebe so zmagovalke in zmagovalci. Imamo tudi moške, ki so žrtve trgovanja z ljudmi."

Marko Rozman