Prihodnji teden se začenjajo zimske počitnice za osnovnošolce in srednješolce iz zahodnih regij, smučarska sezona pa je v polnem razmahu. Epidemiološke razmere se pri nas počasi izboljšujejo, posamezne evropske države pa rahljajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Za vse, ki se odpravljajo na smučanje ali na izlet v tujino, smo zato pripravili kratek pregled veljavnih pogojev za prestop meja in vstop na smučišče.

Avstrija konec tedna sprošča ukrepe na smučiščih

Prihodnji teden se začenjajo zimske počitnice za osnovnošolce in srednješolce iz zahodnih regij, smučarska sezona pa je v polnem razmahu. Epidemiološke razmere se pri nas počasi izboljšujejo, posamezne evropske države pa rahljajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Za vse, ki se odpravljajo na smučanje ali na izlet v tujino, smo zato pripravili kratek pregled veljavnih pogojev za prestop meja in vstop na smučišče. Klemen Hren, urednik spletnega portala Avtokampi.si.

 Za vstop v Italijo morajo potniki trenutno izpolnjevati pogoj PCT, zadošča tudi negativni hitri test. Avstrija pa je včeraj napovedala sproščanje ukrepov, nekaj jih v veljavo stopa že v soboto, glede prehajanja meje pa z naslednjim torkom; do takrat še vedno velja stroge omejitve za vstop v državo, kar pomeni bodisi trikrat cepljeni, bodisi dvakrat cepljeni oziroma preboleli z negativnim PCR testom.

Jure Čepin