V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo ali veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj opazne. Dobro je, če na vsako vprašanje najdemo odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite strokovni odgovor. Na Prvem, vsak delavnik od 8.05 do 8.30.

Za enolončnico poznamo Slovenci več različnih imen. Na Primorskem ji pravijo mineštra, na Gorenjskem in Dolenjskem "ajmoht", ponekod pa tudi kar "lonec".

Ste že kuhali »šaro«? Bi poskusili krompirjevo enolončnico s piro, ali pa čebulno juho z lečo? Ajdova enolončnica, boršč, pašta fižol, bujta repa, šmarnogorski ričet, toskanska zelenjavna mineštra, španska ribja enolončnica, krompirjev golaž z gobami, so krepke jedi na žlico, ki jih bomo v četrtkovem svetovalnem servisu pripravljali s pomočjo kuharskega mojstra Mojmirja Šiftarja. Ob tem bomo izvedeli katere začimbe so nepogrešljive pri pripravi zimskih enolončnic, in ali so jedi iz enega lonca naslednji dan res še boljše?

Bojan Leskovec