Za opredelitev na popisu so pomembni dobra kampanja in jasna navodila, 110 let Danice iz Šentprimoža, Knjiga za pokušino, novi podkast Založništva tržaškega tiska, in drugi projekti

Slovence na Madžarskem letos med drugim čaka popis prebivalstva. Predsednik Državne slovenske samouprave Karel Holec je optimističen, da jih bo več, kot jih je bilo pred desetimi leti.

Na Hrvaškem so popis prebivalstva izpeljali lani. Predstavnica slovenske manjšine v Varaždinski županiji Barbara Antolić Vupora, poslanka v saboru, je prepričana, da navodila za pripadnike manjšin niso bila dovolj jasna.

Mešani pevski zbor Danica letos praznuje 110-letnico delovanja. Tradicionalni novoletni koncert so že drugo leto zapored morali pripraviti na spletu, predsednik društva Samo Wakounig je zaradi dobrih odzivov zadovoljen.

Knjiga v pokušino je naslov podkasta, v katerem Gabriel Milič predstavlja novosti Založništva tržaškega tiska. Študent humanistike v Trstu je prepričan, da se Slovencem v Italiji ni bati za prihodnost.

Prisluhnite!

 

Mateja Železnikar