SDGZ medalja za zasluge, učenje slovenščine in društveno dogajanje v Kanalski dolini, 15. Rastje in literarna ustvarjalnost Slovencev v Avstriji, 25-letnica delovanja porabskih upokojencev, fotografska razstava 3 Žorži

Utrjevanje skupnega slovenskega gospodarskega prostora in pritegnitev mladih. To sta strateški usmeritvi Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ) iz Trsta, ki je za svoje 75-letno delovanje dobilo državno odlikovanje – medaljo za zasluge. Odpravimo se v Kanalsko dolino, kjer zelo pogrešajo druženje, kulturne prireditve in pevske nastope.

V Celovcu so predstavili 15. številko literarne revije Rastje in ugotovili, da je za koroškimi slovenskimi literati zelo uspešno leto. Česa pa si želi nova predsednica Društva slovenskih pisateljev v Avstriji Amina Majetič, pesnica, glasbenica in profesorica?

Porabski slovenski upokojenci si ob 25-letnici delovanja želijo več mlajših članov. Znani reški fotograf Istog Duško Žorž pa pripoveduje o očetu Bogomiru, prav tako poklicnem fotografu, sinu Mirku, vizualnem umetniku, njihovi skupni razstavi fotografij z naslovom "3 Žorža" in delovanju v društvu Bazovica.

Prisluhnite!

Mateja Železnikar