Petek brez pravila

Med najbolj dih jemajočimi bodo številke

Decembra smo zagnali nov podkast ApolloLajka

astronaut-g3c0c83e2f_1920
foto: Comfreak

Z vesoljskim podkastom Multimedijskega centra RTV Slovenija in Prvega z naslovom ApolloLajka odkrivamo in predstavljamo tematike, povezane z vesoljem, vesoljskimi tehnologijami, vesoljsko tekmo ter dogajanjem v orbiti in tudi dlje. Ker je vesolje neskončno, tudi pravil za ustvarjalce ni in tem brez dvoma ne bo zmanjkalo.

Med najbolj dih jemajočimi bodo recimo številke, ki se bodo pojavljale v podkastu. Že vesoljski teleskop Jamesa Webba, ki smo ga na pot pospremili v prvi epizodi, potuje "samo" milijon in pol kilometrov stran.

Novinarka Nina Slaček: "Zanimiva je tudi tema vesoljske tekme, ki se delno ponavlja. Spet je bila konkurenca tista, ki je vrgla rokavičko Združenim državam Amerike. Vendar zdaj je to Kitajska z zelo uspešnim vesoljskim programom. Kot prvi so pristali na temni strani Lune, prvi so šli k Marsu, pristali in se vozili po njem, vse v eni misiji, zdaj gradijo svojo vesoljsko postajo ... Vse to je Združene države prisililo, da so se spet začele intenzivneje ukvarjati s človekom v vesolju."