Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V enourni oddaji govorimo in plešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje ter stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike, pogosto pa se tudi odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Z dobrimi željami se še zadnjič v letošnjem letu podajamo na Naše poti.

Letošnje leto v izteku, si bo vsak zapomnil po svoje. Po čem si bodo leto zapomnili tisti, ki so skozi vse leto delali z in za romsko skupnost bomo slišali v kratki anketi, s poslušalci pa bodo delili še želje in osebne cilje, ki si jih želijo izpolniti v novem letu.

Čas bo tudi za še izbor skladb minulega meseca. Za domačo skladbo meseca decembra se potegujeta zasedbi Romano Glauso s skladbo Tu ter Teo Collori z Big Band RTV Slovenija s skladbo Zheton. Na tujem delu se bosta za glasove poslušalcev pomerila Kiki Morente s skladbo La Dama ter dr. Lakshminarayana Subramaniam in Roby Lakatos s skladbo Hungarian dance.

Sandi Horvat