Dogodki in odmevi

Oteženo delo v šolstvu in zdravstvu bodo skušali olajšati s skrajšanjem karanten

Na sporedu ob 15.30

Dogodki in odmevi 1280×720 px14
Dogodki in odmevi
foto: RTVSLO

Tudi danes epidemična slika ni nič bolj rožnata kot v minulih dneh. Širjenje koronavirusa močno otežuje delo v zdravstvu in šolstvu, a bodo skušali razmere za delo olajšati, tudi s skrajšanjem karanten, je povedal zdravstveni minister Janez Poklukar. Danes se je začela nova cepilna akcija, prva slovenska nacionalna raziskava pa je medtem potrdila, da cepiva proti covidu dobro varujejo pred hujšim potekom bolezni in hospitalizacijo.
Druge teme:
Pet sindikalnih central je vložilo presojo ustavnosti člena v 10-em protikoronskem svežnju, ki zdravnikom in zobozdravnikom zvišuje najvišji plačni razred. Glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj pravi, da se tako postavljajo proti pravni dekadenci. Vodja zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin pa odgovarja, da če jim s presojo ne bo uspelo, se bodo šlepali na njih kot vedno.
Rusija je Združenim državam Amerike zagrozila s prekinitvijo odnosov, če bo Washington uvedel sankcije proti ruskemu voditelju Vladimirju Putinu. Moskva tudi pričakuje odgovore na svoje varnostne zahteve.
Britanskemu premierju Borisu Johnsonu grozi, da bo ostal brez položaja. Zaradi udeležbe na vrtni zabavi med prvim zaprtjem države so pozivi k njegovemu odstopu vse glasnejši, tudi v njegovih vrstah.