Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Letošnji cikel "živih" oddaj zaključuje Gorenjski kvintet - Srečno 2022!

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Živo iz studia 26 tokrat s člani ansambla Gorenjski kvintet. Zadnjo letošnjo oddajo zaokrožujejo člani zasedbe iz Begunj na Gorenjskem, ustanovljene leta 1997. Harmonikar Gregor Korošec; kitarist Klemen Novšak; basist Gregor Drugovič; klarinetist Gregor Vindiš; trobentač Jaka Einfalt in pevca Katja Križnar in Matjaž Zadravec obljubljajo prijeten in poskočen konec leta 2021 in voščijo vse lepo v letu 2022! Poslušate nas po radiu, gledate pa nas lahko prek spletne (https://radioprvi.rtvslo.si) in Facebook strani našega radia (https://www.facebook.com/radioprvi).

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm, ki jo tokrat nadomešča Nika Rožanc, in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.