V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo ali veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj opazne. Dobro je, če na vsako vprašanje najdemo odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite strokovni odgovor. Na Prvem, vsak delavnik od 8.05 do 8.30.

O dihalnih vajah za zdravje telesa, čustev in duha

Dihanje je nekaj tako naravnega, mehanskega, avtomatiziranega, da se ga največkrat sploh ne zavedamo. Je funkcija, ki poteka sama od sebe, temeljna funkcija, ki nas ohranja pri življenju. V časih mask in vse bolj pogostih posegov v nosno votlino pa se zdi, da je ustrezno dihanje tudi vse bolj kompromitirano. V sredinem Svetovalnem servisu bo na vprašanja o primernem dihanju in dihalnih vajah za zdravje telesa in duha odgovarjal dr. Milan Hosta, učitelj integralnega dihanja z vključevanjem Buteykove metode, pranayame in drugih tehnik.

Sodelujte, postavite vprašanje. Odprite Slido v ločenem oknu.


S sodelovanjem sprejemate pogoje podjetja Slido. Radio Slovenija vnešenih podatkov ne shranjuje oziroma jih po oddaji dokončno izbriše. Zaradi bontona vas prosimo, da se predstavite vsaj z imenom, ni pa to pogoj za sodelovanje. Preberite tudi pogoje zasebnosti.

Liana Buršič