Slovenska zemlja v pesmi in besedi

V ŽIVO: Malo pratice pa mal' solatice

Neposredni prenos oddaje iz studia 26 s pevci in godci KD Jerbas iz Tržiča

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Leto 2021 je, vsaj kar zadeva razvijanje odnosa do kulturne dediščine, zaznamovala akcija Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija. Kulinarični dediščini Slovencev je posvečen tudi tokratni program pesmi in viž, ki ga bodo oblikovali pevke, pevci in godci Kulturnega društva Jerbas iz Tržiča. S spremno besedo bosta večer obogatila dr. Bojan Knific, etnolog in kustos Tržiškega muzeja, ter dr. Metka Knific Zaletelj, umetniška vodja KD Jerbas. 

"Tržičani so imeli radi telečjo pečenko, rekli so ji prata. To je bila pečenka s tonko. Tonko so radi imeli. Za Schalgruberjeve punce, ugledne so bile, so govorili, da so jo imele rade, a je niso smele jesti pri mizi. Zato so se izmuznile h kuharici v kuhinjo in tam tonkale."

Neposredni prenos v torek, 23. 11., ob 20.00 na Prvem programu Radia Slovenija.