Jesen je že lep čas med nami – hladna, meglena, pa spet pisana in polna pojemajočih sončnih žarkov. V tokratnem glasbenem izboru bomo podobni jeseni, ki trosi naokrog pisano listje dreves. V uvodu bodo zapeli Hrušiški fanti, potem nas bo v pesmi, povezane z nedavnim jesenskim pustom - martinovim, uvedla Brencl banda. Napitnice in druge pesmi, povezane z vinom, bodo zapeli Katice, pevke in pevci iz Solčace in Trstenke s Podlehnika. Posvetili se bomo tudi letošnjim jubilejem - Fantje z vasi iz Škocjana na Dolenjskem praznujejo 25-letnico obstoja, medtem ko oktet Suha iz občine Suha na skrajnem vzhodu dvojezične avstrijske Koroške praznuje 40 let. Končali bomo s kitaro in ustno harmoniko - zanimivo in ušesu prav prijetno druženje dveh inštrumentov, iz katerih melodije izvabljata Benjamin Barbarič in Miro Božič. Svoje glasbeno ustvarjanje, ki se razprostira od glasbenih pokrajin zahoda do vzhoda, od tradicionalnih slovenskih pa do ritmov drugih kultur, sta združila v zgoščenki Obljubljena dežela.

Zapojejo nam Fantje z vasi, Oktet Suha, Trstenke s Podlehnika, poslušamo pa tudi nov album Obljubljena dežela.

Zelenih in svetlorumenih barv ni bilo več, na drevju in trti je trepetalo zadnje rdečerjavkasto listje. Ko je sredi popoldneva zavel veter, je v zraku zaplesalo suho listje. S trt je trgalo rjavkaste liste ter jih podilo sem in tja po vinogradu.

(Anton Ingolič: Vinski vrh, str. 19)

Jesen je že lep čas med nami – hladna, meglena, pa spet pisana in polna pojemajočih sončnih žarkov. V tokratnem glasbenem izboru bomo podobni jeseni, ki trosi naokrog pisano listje dreves. V uvodu bodo zapeli Hrušiški fanti, nato pa nas bo v pesmi, povezane z nedavnim jesenskim pustom – martinovim, uvedla Brencl banda. Napitnice in druge pesmi, povezane z vinom, bodo zapeli Katice, pevke in pevci iz Solčave in Trstenke s Podlehnika. Posvetili se bomo tudi letošnjim jubilejem – Fantje z vasi iz Škocjana na Dolenjskem praznujejo 25-letnico obstoja, oktet Suha iz občine Suha na skrajnem vzhodu dvojezične avstrijske Koroške pa praznuje 40 let. Končali bomo s kitaro in ustno harmoniko – zanimivo in ušesu prav prijetno druženje dveh instrumentov, iz katerih melodije izvabljata Benjamin Barbarič in Miro Božič. Svoje glasbeno ustvarjanje, ki se razprostira od glasbenih pokrajin od zahoda do vzhoda, od tradicionalnih slovenskih pa do ritmov drugih kultur, sta združila v zgoščenki Obljubljena dežela.

Miro Božič in Benjamin Barbarič v oddaji Prva vrsta: GLEJ TUKAJ

Nika Rožanc