Doktorica Vesna Bergant Rakočevič je sodnica na Višjem sodišču v Ljubljani in podpredsednica tega sodišča. Spomladi je prevzela predsedovanje sodniškemu društvu. Sodnica je že dvajset let. Poleg tega veliko predava in je tudi arbitrica na arbitražnem sodišču za šport v Lozani. Kot pravi, je vsak spor, naj bo zadeva še tako rutinska, za človeka, ki mu sodiš, pomemben.


Dr. Vesna Bergant Rakočevič je nova predsednica Slovenskega sodniškega društva

Doktorica Vesna Bergant Rakočevič je sodnica na Višjem sodišču v Ljubljani, podpredsednica tega sodišča. Spomladi je prevzela predsedovanje sodniškemu društvu. Sodnica je že dvajset let. Poleg tega veliko predava in je tudi arbitrica na arbitražnem sodišču za šport v Lozani.

"Noben sodnik ne pričakuje, da bo z opravljanjem sodniške službe obogatel. Sodniki po večini ne stremimo k materialnim vrednotam. Veliko drugih pravniških poklicev daje neslutene možnosti za zaslužek. Vendar ko se sodnik znajde pred ljudmi, med udeleženci postopka, mora uživati spoštovanje. In to izvira tudi iz nekega dostojnega standarda. Tudi zato je treba urediti plačni položaj sodnikov," opozarja predsednica Slovenskega sodniškega društva Vesna Bergant Rakočevič.

Jolanda Lebar