Katere morske dobrote – predvsem ribe – ponujajo v slovenskih ribarnicah, od kod so in kaj se največ proda? To je vprašanje, na katero tudi tokrat odgovarjamo s konkretnim primerom. Roberto Privileggio je sin Hrvatice in Slovenca, lastnika ribarnice Ribice s poslovalnicama v Kamniku in na osrednji ljubljanski tržnici. Živi v Kvarnerju, v Mošćenički Dragi, morske dobrote pa skoraj vsak dan pripelje k nam.

Na katere cenovno ugodne morske dobrote pozabljamo?

Katere morske dobrote – predvsem ribe – ponujajo v slovenskih ribarnicah, od kod so in česa se največ proda? To je vprašanje, na katero tudi tokrat odgovarjamo s konkretnim primerom. Roberto Privileggio je sin Hrvatice in Slovenca, lastnika ribarnice Ribice s poslovalnicama v Kamniku in na osrednji ljubljanski tržnici. Živi v Kvarnerju, v Mošćenički Dragi, morske dobrote pa k nam pripelje skoraj vsak dan.

"Muškatna hobotnica se manj prodaja, čeprav je enkrat cenejša kot navadna hobotnica, ni pa slabše kakovosti. Slabo se prodajajo tudi kakšne majhne ribice za brodet in še vedno mislim, da bi lahko večkrat kupovali tudi kakšne sardele." 

Nataša Rašl