Goska, dušeno rdeče zelje in mlinci so tradicionalne Martinove jedi. Ob pokušanju mladega vina pa lahko postrežete tudi bučno juho s popečenimi kostanji, ješprenčkovo rižoto, glazirano repo, nadevano svinjsko ribico s suhimi marelicami na rdečem zelju s pinjolami ali pa pečeno proseno kašo s suhimi hruškami in moštovo omako. Izbor tradicionalnih in sodobnih Martinovih jedi nam bo v četrtek po osmi na Prvem predstavila Majda Rebolj, učiteljica kuharstva na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v Ljubljani.

Praznovanju martinovega po ljudskem izročilu pravijo tudi jesenski pust.

Goska, dušeno rdeče zelje in mlinci so tradicionalne Martinove jedi. Ob pokušanju mladega vina pa lahko postrežete tudi bučno juho s popečenimi kostanji, ješprenčkovo rižoto, glazirano repo, nadevano svinjsko ribico s suhimi marelicami na rdečem zelju s pinjolami ali pa pečeno proseno kašo s suhimi hruškami in moštovo omako. Izbor tradicionalnih in sodobnih Martinovih jedi nam bo v četrtek po osmi na Prvem predstavila Majda Rebolj, učiteljica kuharstva na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v Ljubljani.

Bojan Leskovec